Noul preşedinte al Taiwanului cere Chinei să-şi oprească ameninţările

  • Preşedintele Taiwanului Lai Ching-te a cerut luni Chinei să oprească ameninţările militare şi politice.
  • În discursul său de preluare a postului Lai Ching-te a spus că pacea este singura opţiune şi că Beijingul trebuie să respecte alegerea poporului taiwanez.
875 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte al Taiwanului cere Chinei să-şi oprească ameninţările

Noul preşedinte al Taiwanului cere Chinei să-şi oprească ameninţările

Lai s-a adresat mulţimii din afara biroului prezidenţial în primul discurs în calitate de preşedinte al Taiwanului.

„Vreau să îndemn China să nu mai intimideze Taiwanul din punct de vedere politic şi militar şi să-şi asume responsabilitatea de a lucra din greu pentru menţinerea păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwan şi în regiune”, a spus el, potrivit Reuters.

Lai Ching-te a mai vorbit despre democraţie şi libertate.

„De asemenea, vrem să declarăm acest lucru lumii: Taiwanul nu face concesii cu privire la democraţie şi libertate. Pacea este singura opţiune, iar prosperitatea este scopul nostru pentru pace şi stabilitate pe termen lung”, a mai spus noul preşedinte al Tawanului.

Autorităţile chineze nu au comentat încă declaraţia noului preşedinte din Taiwan. În perioada alegerilor câştigate de Lai, chinezii l-au numit pe acesta separatist şi au afirmat că viziunile radicale ar putea provoca un război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici