Noi ţări impun restricţii de călătorie sau condiţii suplimentare persoanelor ce vin din România. Lista actualizată

  • Tot mai multe ţări impun restricţii de călătorie persoanelor ce vin din România.
  • Măsurile vin pe fondul creşterii numărului de infectări cu COVID-19 la noi în ţară.
  • Cipru interzice total accesul românilor, în scop turistic, în insulă
  • Grecia a introdus sâmbătă obligativitatea testului negativ şi pentru românii care călătoresc cu avionul
70214 afișări
Imaginea articolului Noi ţări impun restricţii de călătorie sau condiţii suplimentare persoanelor ce vin din România. Lista actualizată

Noi ţări impun restricţii de călătorie sau condiţii suplimentare persoanelor ce vin din România. Lista actualizată

UPDATE Carantina la întoarcerea în România, pentru 44 de state

VEZI AICI Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică

UPDATE 22.00

MAE a anunţat, sâmbătă, că autorităţile din Cipru au modificat condiţiile de intrare în ţară şi că România a fost inclusă pe lista ţărilor din categoria C. „Cetăţenii proveniţi din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru”, potrivit MAE.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia. Citeşte continuarea

UPDATE 21.10

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că autorităţile austriece au modificat condiţiile de intrare în ţară a cetăţenilor români. Astfel, de luni aceştia trebuie să deţină un test negativ pentru COVID făcut înainte cu 72 de ore. Şi perioada de izolare a fost redusă de la 14 la 10 zile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că autorităţile austriece au modificat condiţiile de intrare în ţară a cetăţenilor români. Astfel, de luni aceştia trebuie să deţină un test negativ pentru COVID făcut înainte cu 72 de ore. Şi perioada de izolare a fost redusă de la 14 la 10 zile. Citeşte continuarea 

UPDATE 16.40

MAE: De marţi, testul pentru COVID este obligatoriu şi pentru cei care merg cu avionul în Grecia

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene, de marţi testul pentru COVID, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, este obligatoriu şi pentru cei care merg cu avionul în Grecia, din România sau Bulgaria. Citeşte continuarea

Noi ţări impun restricţii de călătorie sau condiţii suplimentare persoanelor ce vin din România

Creşte numărul ţărilor care impun restricţii de călătorie persoanelor ce vin din România, printre ultimele state apărute pe această listă fiind Italia şi Cipru. Astfel, Italia a introdus carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toţi cei veniţi din România şi Bulgaria, cel puţin până la 31 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare. 

De două zile, şi Cipru a modificat regulile de intrare în ţară, astfel că poţi ajunge aici doar dacă prezinţi următoarele documente: 

- o autorizaţie de călătorie, obţinută în prealabil, care presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 şi introducerea datelor de zbor;

- un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu COVID-19, făcut cu cel mult 72 de ore înainte;

- un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot pentru persoanele nerezidente (cererile se transmit pe e-mail).

În continuare, există ţări ce interzic complet accesul românilor, precum Lituania, Finlanda şi Moldova. Excepţie fac doar persoanele cu motive bine întemeiate, cum ar fi cele ce au rezidenţa în aceste state sau membri ai familiei.

Mai departe, există mai multe ţări în care, odată ajuns, eşti obligat să te izolezi, printre acestea fiind Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Estonia sau Letonia. În Olanda, persoanelor venite din România le este recomandat ferm să se autoizoleze, vreme de 14 zile, în timp ce Belgia cere consultarea medicului pentru efectuarea unui test în cazul celor veniţi din zona portocalie, unde este inclusă şi România. La rândul ei, Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a te primi, în timp ce în Islanda scapi de carantină/izolare la domiciliu dacă te testezi în aeroport, pe banii tăi.

Printre ţările ce condiţionează accesul românilor de prezentarea unul rezultat negativ al testului COVID-19 este şi Grecia. Măsura a fost introdusă sâmbătă şi pentru călătorii cu avionul, după cea deja valabilă pentru cei veniţi cu maşina din Bulgaria, prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestră deschis. Chiar şi dacă prezinţi un astfel de test, efectuat cu maximum 72 de ore înainte, alături de formularul electronic obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul elen, nu înseamnă că nu poţi fi testat suplimentar de greci, la frontieră. 

În Ungaria, autorităţile maghiare cer două teste pentru Sars-Cov-2 efectuate la cel puţin 48 de ore distanţă, în ultimele cinci zile. Dacă nu deţii aceste teste, vei fi plasat în carantină pentru 14 zile. Pentru intrarea în Austria, trebuie să prezinţi un test cu rezultat negativ efectuat în ultimele patru zile anterioare sosirii, alături de alte documente justificative. Şi în Slovacia trebuie să prezinţi un astfel de test molecular tip PCR, însă, chiar şi aşa, primele cinci zile le vei petrece în izolare, după care vei fi retestat. 

Şi în Rusia eşti obligat să prezinţi un test de COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte şi tradus în rusă sau engleză. Pe lista ţărilor ce impun prezentarea unui test negativ la coronavirus, efectuat cu maximum 48 de ore înainte, apare şi Bosnia Herţegovina. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici