CNA: Televiziunea Zu TV, care va înlocui Gsp TV, va fi lansată pe 3 aprilie

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să aprobe transformarea Gsp TV în televiziunea generalistă pentru tineri Zu TV, care va fi lansată oficial pe 3 aprilie.

7034 afișări
Imaginea articolului CNA: Televiziunea Zu TV, care va înlocui Gsp TV, va fi lansată pe 3 aprilie

CNA: Televiziunea Zu TV, care va înlocui Gsp TV, va fi lansată pe 3 aprilie (Imagine: Shutterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii Antena TV Group SA (controlată de familia Voiculescu) de modificare a denumirii serviciului de programe Gsp TV în Zu TV, de modificare a formatului de principiu al televiziunii din tematică-sportivă în generalistă, de modificare a siglei postului şi de modificare a grilei şi a structurii serviciului de programe.

La şedinţa CNA de joi au fost prezenţi Mihai Morar, managerul proiectului Zu TV, Claudiu Oprea, Head of Production al Antena TV Group, Toni Teşiu, director de programe Radio Zu şi responsabil de conţinutul Zu TV, şi Mirela Bomboe, reprezentanta Antena TV Group la şedinţele Consiliului.

Potrivit dosarului depus la CNA, Zu TV va difuza producţie proprie (22%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (78%). Grila televiziunii va include: programe de informare (3,50%), programe educative şi culturale (4,20%), filme (4,70%), programe de divertisment (77,80%), publicitate (9,80%).

"În principiu, Zu TV îşi doreşte să fie o extensie a unui brand care, în divertismentul ultimilor ani în România, a avut o creştere spectaculoasă, a avut o evoluţie foarte bună în targetul vizat şi de această televiziune, respectiv 15-35 de ani", a declarat Mihai Morar în faţa membrilor CNA.

Potrivit lui Mihai Morar, lansarea Zu TV face parte din strategia Antena TV Group de a se dezvolta în zona de divertisment.

El a mai spus că, în contextul actual al pieţei de televiziune, Gsp TV nu poate intra în concurenţă cu operatorii de cablu, care deţin propriile televiziuni sportive, pentru a licita pentru marile campionate de fotbal şi pentru alte competiţii sportive. "Tocmai de aceea, în ultimii ani, Gsp TV a încercat să aducă un conţinut extra fotbal generos, să schimbe orientarea, targetul vizând preponderent publicul masculin, însă, în contextul actual al pieţei, în care publicul este puternic orientat spre fotbal, o astfel de televiziune supravieţuieşte foarte greu", a spus Mihai Morar.

Morar a mai spus că Zu TV va fi o televiziune generalistă, pentru publicul 15-35 de ani. "Zu TV nu îşi doreşte să fie o televiziune muzicală, chiar dacă muzica va face parte din lifestyle-ul acestei staţii. (...) Vrem să aducem tot ce este relevant pentru acest public. Muzica face parte într-un procent foarte mare din viaţa şi pasiunile acestui target. Dincolo de muzică vorbim despre producţie proprie, de la talent show până la un show care îşi doreşte să îi ducă mai departe pe copiii care au fost remarcaţi la show-urile de talente din Antena Group, precum «Next Star»", a spus Mihai Morar.

Potrivit lui Mihai Morar, planul de lansare al Zu TV coincide cu organizarea unui eveniment, gala Zu Music Awards (ZUMA), care se va desfăşura pe 3 aprilie, la Romexpo.

"Vrem să facem un eveniment care să fie o marcă în fiecare an. Vrem să facem un eveniment similar cu American Music Awards sau cu Billboard Music Awards (...) Îmi doresc să fac un eveniment foarte spectaculos vizual. Nu vrem să facem lucrul ăsta neapărat pentru noi, ci pentru public în primul rând", a spus Claudiu Oprea, Head of Production la Antena Group.

El a precizat că Zu TV va fi o televiziune deschisă către tineri. "Ne dorim să deschidem staţia asta către tineri, un loc în care să comunice, să cânte", a spus Claudiu Oprea.

La rândul său, Lorand Turos, membru al CNA, a spus că el consideră că un astfel de proiect are loc în piaţa actuală de televiziune. "Însă Gsp TV, prin încrederea acordată de telespectatori, a reuşit să intre în lista «must carry» (a televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, n.r.). Acum vreţi să schimbaţi acest produs. Eu cred că ar fi corect să cereţi o altă licenţă, pentru că sunt oameni care vor să aibă în casele lor în continuare Gsp TV", a spus Lorand Turos.

Mirela Bomboe, reprezentanta Antena TV Group la şedinţa CNA, a spus că solicitarea de transformare a Gsp TV în Zu TV "este perfect legală şi perfect permisă de lege". "Acelaşi lucru s-a întâmplat cu transformarea Antena 2 în Antena Stars, dar şi cu alte posturi. Gsp TV se adresa tot unui public tânăr şi nu mai era postul care transmitea competiţii de fotbal, ci era dus în zona de divertisment, a sporturilor spectaculoase. Nu mai transmitea competiţii sportive, pentru că n-a putut să ţină pasul cu competiţia în această zonă. Noi nu venim o licenţă nouă, vrem să o modificăm în condiţiile legii. Nu cred că trădăm încrederea publicului (...) Dacă vom trăda încrederea publicului, riscăm să nu mai fim în «must-carry» peste un an cu Zu TV", a spus Mirela Bomboe.

Şi Narcisa Iorga, un alt membru al CNA, a spus că solicitarea Zu TV se pretează la o nouă licenţă audiovizuală. "Dumneavoastră profitaţi de acea prezenţă a Gsp TV în «must-carry». Sunteţi o televiziune nouă care profitaţi de «must carry», în primul an, cel mai greu pentru o televiziune", le-a spus Narcisa Iorga reprezentanţilor Antena TV Group.

De altfel, Narcisa Iorga a votat "împotriva" transformării Gsp TV în Zu TV. "Consider că nu trebuie acceptată modificarea de licenţă. Licenţa Gsp TV a fost acordată de CNA pe anumite considerente. E adevărat că legea nu prevede o interdicţie în sensul modificării totale precum formatul, structura de programe, numele, dar, în situaţia în care un astfel de radiodifuzor este într-o listă «must carry» pe locul 16, deci un loc destul de bine plasat, pornind de la considerentele iniţiale ale licenţei, nu cred că este corect să acordăm modificarea de licenţă în aşa fel încât un cu totul şi cu totul alt post, un post nou, să beneficieze de acest loc în «must carry»", a spus Narcisa Iorga.

În cele din urmă, solicitarea Antena TV Group de transformare a Gsp TV în Zu TV a fost aprobată de membrii CNA cu şase voturi "pentru" (Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea şi Radu Călin Cristea), în timp ce Narcisa Iorga şi Valentin Jucan au votat "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici