Incredibila carte a apei: o nouă resursă educaţională, pentru familii şi şcoli, se lansează şi în limba română

96 afișări
Imaginea articolului Incredibila carte a apei: o nouă resursă educaţională, pentru familii şi şcoli, se lansează şi în limba română

Incredibila carte a apei: o nouă resursă educaţională, pentru familii şi şcoli, se lansează şi în limba română

„Incredibila carte a apei”, o resursă educaţională creată de Denise Pouleurs, este disponibilă în limba română, începând de luna aceasta. Cartea îşi propune să ajute copiii cu vârsta de peste zece ani să înţeleagă, într-un mod accesibil, informaţii legate de importanţa apei, rolul acesteia în natură, dar mai ales care sunt măsurile simple şi la îndemână prin care orice persoană poate contribui la salvarea apei.

Teme precum circuitul apei, din natură, până la robinet, contaminarea apei, precum şi amprenta de apă a fiecăruia dintre noi, prin tot ceea ce consumăm, purtăm sau lucrăm, sunt tratate în cadrul a cinci capitole distincte, într-un limbaj adecvat copiilor de gimnaziu, dar şi mai mici, cu sprijinul unui adult, cu ilustraţii grafice, care transformă procesul învăţării într-unul amuzant şi relaxat.

Mulţi adulţi s-ar putea să nu fie conştienţi că, dincolo de apa pe care o consumăm, ca atare, zilnic, există şi un consum <<indirect>>. De exemplu, în procesul de producţie al unui pahar de suc de mere, sunt implicaţi aproximativ 190 de litri de apă. În producţia unui simplu tricou, din bumbac, sunt implicaţi 2700 de litri de apă. Aşadar, dacă depunem eforturi pentru a combate risipa de orice fel, contribuim şi la combaterea risipei apei. Prin popularizarea acestor informaţii în rândul viitoarelor generaţii, punem fundamentul formării unor obiceiuri de conservare a apei.”, explică Kenny Khoo, Managing Director Eastern Europe South Xylem.

„Incredibila carte a apei” include exerciţii practice şi teme de gândire creativă, încurajând formarea unei gândiri critice şi analitice.

Sursele de apă dulce, tot mai puţine şi sărace

Deşi, în Europa, lipsa apei dulci necesare pentru alimentarea comunităţilor umane pare o problemă îndepărtată, specialiştii trag deja numeroase semnale de alarmă. În 2023, la nivel global, s-a înregistrat cel mai ridicat nivel de temperatură din 1850 până în prezent. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, acesta a fost, de asemenea, anul cu cea mai mare temperatură înregistrată în istoria României. Numeroase regiuni din ţară sunt deja supuse deficienţelor de apă, iar procesul este accelerat, ca o consecinţă a schimbărilor climatice globale.

În 2023, România a înregistrat cel mai ridicat nivel de temperatură din istorie, cu o medie de 12,5 grade. Pericolul schimbărilor climatice ar putea afecta negativ România şi sectoarele industriale, precum agricultura, care se confruntă cu riscul de a pierde miliarde de euro. Este important să fim pregătiţi cu cele mai bune tehnologii pentru a preîntâmpina fenomene extreme, precum inundaţii sau, dimpotrivă, să sprijinim regiuni care se confruntă cu lipsa precipitaţiilor şi cu deficienţe de apă. Însă la fel de important este să cultivăm o abordare proactivă, iar această carte vine în întâmpinarea acestei nevoi. Le datorăm generaţiilor viitoare o lume mai bună, iar educaţia stă la baza acesteia.” Continuă Kenny Khoo, Managing Director Eastern Europe South Xylem.

Cartea online este disponibilă gratuit aici: https://www.xylem.com/ro-ro/watermark/great-book-of-water/.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici