S-a lansat aplicaţia Patrimonium, care te notifică despre obiectivele pe lângă care treci

  • Aplicaţia mobilă Patrimonium, care te notifică scris şi sonor despre obiectivele pe lângă care treci, a fost lansată luni la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.
  • „O iniţiativă care răspunde nevoilor tinerei generaţii”, susţine Raluca Turcan, ministrul Culturii.
2160 afișări
Imaginea articolului S-a lansat aplicaţia Patrimonium, care te notifică despre obiectivele pe lângă care treci

Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan

Potrivit ministrului Culturii, aplicaţia este „o iniţiativă care răspunde nevoilor tinerei generaţii şi care contribuie la creşterea accesului la cultură. Felicit acest proiect şi noutatea pe care o aduce - o mai bună înţelegere a patrimoniul naţional imobil prin intermediul tehnologiei”.

„Mă încântă ideea de a primi pe telefon o notificare despre fiecare monument şi importanţa lui pentru România. Proiectul este dovada că putem aduce bogăţia culturală mai aproape de public, iar Ministerul Culturii a fost un susţinător încă din primul moment. Angajamentul meu, în calitate de ministru al Culturii, faţă de conservarea şi promovarea bogăţiei culturale este unul ferm şi continuu. Ministerul Culturii are datoria de a furniza conţinut pentru această aplicaţie, care trebuie să fie tot mai bogată în informaţii”, a scris, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ea arată că Ministerul a adus, în ultimele luni, investiţii notabile în patrimoniul naţional.

„Am obţinut terenul pentru noul sediu al Operei Române din Iaşi, fonduri pentru demararea unui program naţional de case memoriale, de refacere a unor gări de patrimoniu şi a muzeelor în aer liber; La Cluj, 20 milioane de euro vor fi alocaţi pentru restaurarea clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca şi Opera Naţională Română Cluj-Napoca, iar lista poate continua. Cred cu tărie că modul în care gestionăm şi promovăm monumentele noastre istorice, asigurând modernizarea actului cultural în România, este semnătura noastră ca ţară asupra felului în care ne dorim să fim cunoscuţi la nivel internaţional. Avem nevoie de proiecte cum este cel pe care îl sărbătorim astăzi. Sunt sigură că tânăra generaţie va folosi aplicaţia Patrimonium şi sper să fie un act de mândrie pentru că suntem o ţară atât de bogată”, a mai spus Raluca Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici