Taylor Swift lansează albumul "The Tortured Poets Department": Fani şi critici împărţiţi

Unii laudă noul album, în timp ce alţii îl critică pentru lipsa inovaţiei.

142 afișări
Imaginea articolului Taylor Swift lansează albumul "The Tortured Poets Department": Fani şi critici împărţiţi

Taylor Swift lansează albumul "The Tortured Poets Department": Fani şi critici împărţiţi

Albumul „s-a scurs” în online cu câteva zile înainte de lansarea oficială, ceea ce a dus la o controversă între fanii care au ales să asculte albumul în avans şi cei care au vrut să aştepte lansarea oficială.

Cel de-al 11-lea album de studio al lui Swift a fost lansat vineri, dar toate cele 16 piese şi versurile au început să apară pe reţelele de socializare de miercuri. Unii fani - cunoscuţi sub numele de Swifties - au refuzat să asculte albumul în avans, insistând că "fanii adevăraţi" vor aştepta lansarea oficială, în timp ce alţii au distribuit linkuri false în încercarea de a împiedica oamenii să îl găsească, relatează The Guardian.

Albumul precedent al lui Swift, Midnights, a avut, de asemenea, scurgeri de informaţii online înainte de data lansării, ceea ce a avut aparent un impact mic asupra vânzărilor: albumul s-a vândut în 1,6 milioane de exemplare în prima săptămână numai în SUA.

Joi, Spotify a anunţat că The Tortured Poets Department a doborât recordul pentru cel mai mare număr de albume pre-salvate pe platforma sa.

Criticii au fost în mare parte pozitivi cu privire la album, Variety numindu-l "îndrăzneţ" şi "transfixiant", iar Rolling Stone considerându-l "extrem de ambiţios şi glorios de haotic". Cu toate acestea, NME a criticat albumul pentru "unele dintre cele mai stridente replici ale sale de până acum" şi a susţinut că "nu are schimbările cu adevărat interesante care au punctat cariera lui Swift până acum".

Reacţiile fanilor au fost de asemenea în mare parte pozitive, mulţi lăudând revenirea sunetului de sintetizator de pe Midnights. Cu toate acestea, unii fani au fost dezamăgiţi de lipsa aluziilor la fostul iubit al lui Swift, Joe Alwyn, în contrast cu numeroasele menţiuni ale fostului ei iubit, Matt Healy, liderul trupei The 1975. Un vers îl compară pe Healy cu un "golden retriever tatuat". atrăgând unele ironii.

Versurile de pe noul album abordează sentimentele lui Swift legate de faimă şi de turneul Eras, care a doborât recorduri. Pe noua piesă "I Can Do It With a Broken Heart", ea descrie faptul că a cântat în faţa a milioane de oameni şi încheie cu: "Sunt atât de nefericită! Şi nimeni nici măcar nu ştie!"

Swift a descris albumul ca fiind "o antologie de lucrări noi care reflectă evenimente, opinii şi sentimente dintr-un moment trecător şi fatalist în timp - unul care a fost atât senzaţional, cât şi trist în egală măsură". Ea a declarat, de asemenea, că această perioadă din viaţa ei s-a încheiat şi că nu mai are de reglat conturi cu nimeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taylor swift,
album,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici