Video Airbus Helicopters România a semnat un contract cu Finlanda prin care va transforma elicopterele Super Puma în H215

Airbus Helicopters România (AHRO) a semnat un contract cu Finlanda prin care va aduce la fabrica din Braşov elicoptere Super Puma pentru a fi modernizate şi transformate în H215, cea mai nouă versiune a Puma, producţia modelului H215 fiind amânată pentru 2019, a spus Serge Durand, directorul AHRO.

2320 afișări

Potrivit directorului general AHRO, în octombrie-noiembrie 2017 vor fi aduse la fabrica din Ghimbav Braşov primele două elicoptere Super Puma care vor fi modernizate.

Producţia elicopterului H215 în fabrica de la Ghimbav va fi amânată până în 2019, din cauza lipsei comenzilor, a declarat Serge Durand. Potrivit directorului AHRO, este nevoie de 16 comenzi pentru ca producţia în România să poată demara. În prezent, există comenzi pentru elicopterul H215 din Germania, Chile şi Spania. Producerea unui elicopter H215 va dura între 9 şi 12 luni.

Airbus Helicopters România are între 18 şi 28 de contracte în curs de desfăşurare.

Printre statele cu care AHRO are licitaţii în curs de desfăşurarea se numără şi Statele Unite şi China.

În aprilie, Airbus Helicopters şi IAR au semnat un Acord General privind cooperarea exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, un aparat de zbor greu, bimotor. Potrivit acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul român al Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.

„Acordul semnat de curând, cu sprijinul total al Ministerului Economiei, are scopul de a ne uni forţele pentru a asigura autonomie totală în livrarea şi mentenanţa elicopterelor. Este foarte important în materie de strategie”, a precizat Serge Durand.

Airbus Helicopters este prezent în România de peste 15 ani prin centrul de întreţinere şi reparaţii Airbus Helicopters România. Cifra de afaceri a societăţii este generată în proporţie de 75% de contractele pentru export, în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Finlanda şi Emiratele Arabe Unite.

Noua fabrica Airbus Helicopters Industries din Ghimbav, cu suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi, a fost inaugurată în 2016 şi va găzdui producţia elicopterului H215 în România.

Airbus Helicopters România (AHRO) este un joint-venture-ul între compania franceză Airbus Helicopters şi IAR Braşov.

IAR Braşov este o companie de stat din domeniul aeronauticii specializată în producerea şi mentenanţa elicopterelor. În 2016, compania a avut o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro şi 316 angajaţi. IAR Braşov oferă pentru Armata română şi clienţii internaţionali servicii diversificate precum mentenanţă, reparaţii, modernizarea elicopterelor militare şi aprovizionarea cu piese de schimb.

Compania aeronautică Airbus oferă şi servicii în domeniul spaţial. În 2016 a generat venituri de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici