Concedierea echipei Tesla de încărcare a vehiculelor electrice ameninţă să încetinească programul lui Biden de electrificare a autostrăzilor

Decizia lui Elon Musk de a desfiinţa echipa de încărcare a vehiculelor electrice de la Tesla dă peste cap planurile de lansare a unor noi staţii de încărcare rapidă şi ar putea întârzia eforturile preşedintelui Joe Biden de a electrifica autostrăzile americane.

271 afișări
Imaginea articolului Concedierea echipei Tesla de încărcare a vehiculelor electrice ameninţă să încetinească programul lui Biden de electrificare a autostrăzilor

Concedierea echipei Tesla de încărcare a vehiculelor electrice ameninţă să încetinească programul lui Biden de electrificare a autostrăzilor

Anul trecut, administraţia Biden a anunţat un plan ambiţios de extindere a infrastructurii de încărcare a ţării şi de a susţine adoptarea vehiculelor electrice. În cadrul programului National Electric Vehicle Infrastructure (NEVI), guvernul alocă 5 miliarde de dolari statelor, pe o perioadă de cinci ani, pentru a construi 500.000 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice, notează Reuters.

Liderul pieţei de vehicule electrice, Tesla, care operează, de asemenea, cea mai mare reţea de încărcătoare rapide - numite Superchargers - din SUA şi care este cel mai mare câştigător de până acum al acestor fonduri federale, a fost văzut ca o parte crucială a acestui plan.

Cu toate acestea, de când a apărut vestea desfiinţării echipei care lucra la reţeaua de staţii de încărcare a vehiculelor electrice, directorii companiilor de încărcare spun că au primit telefoane de la proprietari care caută noi parteneri pentru proiectele lor de încărcare private după ce Tesla s-a retras.

Acum, companiile de încărcare se pregătesc pentru ca Tesla să se retragă din programul federal. Acest lucru, spun ei, ar putea crea noi probleme într-o lansare deja lentă.

"Va întârzia lansarea NEVI. Nu există nicio îndoială", a declarat Aatish Patel, co-fondator al XCharge North America, care produce încărcătoare pentru vehicule electrice pentru flote şi operatori de staţii de încărcare.

Dacă Tesla se retrage, atunci solicitările statelor pentru proiectelor de încărcare finanţate de NEVI o vor lua de la capăt, a declarat el pentru Reuters. "Multe dintre aceste staţii nu vor fi construite anul acesta sau în intervalele de timp dictate iniţial".

Tesla a obţinut fonduri pentru a construi staţii de încărcare pentru 69 din cele 501 centre finanţate de NEVI anunţate până acum, potrivit firmei de cercetare EVAdoption din San Francisco.

În urma disponibilizărilor, Elon Musk a declarat că Tesla intenţionează "să crească reţeaua Supercharger, doar că într-un ritm mai lent pentru noile locaţii şi să se concentreze mai mult pe timpul de funcţionare de 100% şi pe extinderea locaţiilor existente".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici