Google va primi o amendă MASIVĂ de la Comisia Europeană, din cauza monopolului pe Android

Comisia Europeană va amenda compania Google cu o sumă record de 4,3 miliarde de euro (cinci miliarde de dolari) din cauza sistemului său de operare Android, relatează Reuters, citând o sursă anonimă.

1511 afișări
Imaginea articolului Google va primi o amendă MASIVĂ de la Comisia Europeană, din cauza monopolului pe Android

Google va primi o amendă MASIVĂ de la Comisia Europeană, din cauza monopolului pe Android

Potrivit Reuters, Comisarul pentru Competiţie, Margrethe Vestager, va confirma miercuri amenda, în cadrul unei conferinţe de presă, de miercuri, motivul poziţia dominantă a sistemului de operare Android, care echipează în prezent în peste 80% din smartphone-urile existente la nivel global.

Google a mai fost amendată şi anul trecut de către Comisie, cu 2,4 miliarde de dolari, datorită serviciului său online de căutare a cumpărăturilor.

Suma pe care Google ar putea s-o plătească nu ar fi, însă, şi cea mai mare pe care companie americană din domeniul IT ar trebui să o achite în urma unei anchete a Comisiei Europene. Recordul este deţinut de Apple, care trebuie să returneze Uniunii Europene în taxe suma de 15,4 miliarde de dolari - cea mai mare parte a acestei sume urmând a merge către Irlanda.

Alte companii americane din domeniul IT care au mai primit amenzi sunt Microsoft, amendată de două ori cu aproximativ 1,4 miliarde de euro, compania Intel, care a primit o amendă de 1 miliard de euro, sau Facebook, cu o amendă de 110 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici