Rovana Plumb anunţă lansarea unei platforme cloud şi internet wireless în campusuri/ Ministrul susţine că au fost semnate contracte de finanţare de 13 miliarde de euro

2.000 de şcoli din mediul rural vor avea internet, iar ministerele vor beneficia de un sistem de interconectare a informaţiilor, a anunţat miercuri ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la Antena 3.

751 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb anunţă lansarea unei platforme cloud şi internet wireless în campusuri/ Ministrul susţine că au fost semnate contracte de finanţare de 13 miliarde de euro

Rovana Plumb anunţă lansarea cloud-ului guvernamental şi internet wireless în campusuri

"Mă bucur că ieri, în urma comitetului tehnico-ştiinţific, care este organizat la nivelul ministerului comunicaţiilor, a trecut un proiect foarte important pentru sistemul educaţional, wi-fi-ul în campusuri, care înseamnă aşa: că 2.000 de şcoli din mediul rural vor avea acces la internet, că vom avea o bibliotecă şcolară virtuală, că vom avea un catalog electronic, iar copiii vor fi, împreună cu profesorii, pregătiţi pentru tot ceea ce-înseamnă era digitală, care este era de viitor", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul fondurilor europene a mai ţinut să precizeze că a fost lansat şi cloud-ul guvernamental, un proiect ce are rolul interconectării datelor diverselor ministere.

"Alaltăieri am lansat, în sfârşit, cloud-ul guvernamental, care este sistemul care va reuni tot ceea ce-nseamnă interconectare, şi va asigura interconectarea acestor date, de la toate ministerele, şi care ne privesc pe noi: certificatul de naştere, buletinul, toate actele administrative de care avem nevoie. Toate vor fi facilitate pentru voi", a adăguat Rovana Plumb.

Plumb: Până la finalul acestui an, aplicaţiile pentru cele trei spitale regionale vor fi gata

Până la sfârşitul lunii decembrie 2018, aplicaţiile pentru cele trei spitale regionale vor fi gata, urmând să se facă licitaţiile şi să înceapă construcţiile, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

„Am fost împreună cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă care ne ajută foarte mult în privinţa absorbţiei fondurilor europene şi am discutat despre specialele regionale, asigurând Comsia, dar noi vrem să asigurăm populaţia că până la finalul acestui an aplicaţiile pentru cele trei spitale regionale care vor fi transpuse de Comisie vor fi gata”, a declarat Rovana Plumb.

„Am fost la Banca Europeană de Investiţii săptămâna trecută, am avut întâlnire la nivelul conducerii băncii cu vicepreşedintele împreună cu tot comitetul director, cei care coordonează infrastructura în România, inclusiv infrastructura spitalicească, coordonare în sensul de sprijin de asistenţă tehnică. Am discutat inclusiv despre aceste trei spitale regionale”, a spus ministrul.

Rovana Plumb a precizat că în data de 13 iulie a avut loc o dezbatere publică la Iaşi „pentru că, după cum bine ştiţi, este aproape gata studiul de fezabilitate”, menţionând că peste două zile ministrul Sănătăţii Sorina Pintea va avea o dezbatere publică la Cluj „pentru că este gata şi studiul de fezabilitate pentru spitalul regional de la Cluj, urmând în perioada următoare şi Craiova”.

„Ne-au dat toate asigurările că nu vor fi întârzieri şi că vor fi finalizate aceste aplicaţii, dat fiind faptul că ne vor acorda o asistenţă tehnică specializată, ceea ce se solicită, este ca răspunsul din partea autorităţilor române să fie rapid şi punctual, lucru care sunt convinsă că se întâmplă, de aceea sunt convinsă că imediat după trimiterea aplicaţiilor, doamna comisar Creţu va face în aşa fel încât să fie aprobate aceste aplicaţii, pentru a putea da drumul la construcţie”, a adăugat Rovana Plumb.

Ministrul susţine că au fost semnate contracte de finanţare de 13 miliarde de euro

Au fost semnate contracte de finanţare de 13 miliarde de euro în toate domeniile: în capitalul uman, în sănătate, educaţie, în mediul de afaceri şi Infrastructura Mare, a declarat într-o emisiune la Antena 3, ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

„Am semnat contracte de finanţare de 13 miliarde de euro în toate domeniile, capital uman, sănătate, mediul de afaceri, în educaţie, în Infrastructura Mare”, a declarat Rovana Plumb.

„În ceea ce priveşte domeniul de sănătate, investiţiile pe care le facem din fonduri europene sunt de 800 de milioane de euro. Cu ce am început, am început să venim în sprijinul cetăţenilor cu depistare precoce de anumite boli, principalele boli care afectează populaţia, dar şi cu tratament care însoţesc această depistare”.

„Avem tratamente precoce pentru bolnavii de tuberculoză de care beneficiază ca şi tratament în momentul de faţă 20.000 de persoane. Avem 70.000 de persoane care beneficiază de servicii medicale de depistare a acestei boli, avem tratament precoce pentru HIV SIDA. Avem tratament precoce şi depistare pentru 280.000 de beneficiari pentru cancerul de col unterin”.

În privinţa plăţilor către beneficiari, ministrul Fondurilor Europene a precizat că suma alocată a ajuns la 2,4 miliarde de euro.

„Am plecat în 30 iunie 2017 de la 380 de milioane de euro şi am ajuns astăzi la 2,4 miliarde de euro, plăţi pe care le facem către befeniciari. Sigur că aceste plăţi demonstrează că proiectele sau contractele de 13 miliarde de euro sunt în implementare, Ministerul Fondurilor Europene vine în întâmpinarea beneficiarilor cu partea de prefinanţare, avansuri, pentru a putea face, din punctul meu de vedere mai uşoară implementarea în sensul de a-I sprijini pe tot ceea ce înseamnă buget”, a precizat ministrul, la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici