Samsung lansează în septembrie Galaxy Gear. Ce dotări va avea noul "ceas de mână"

Samsung va lansa la începutul lunii septembrie dispozitivul Galaxy Gear, asemănător unui ceas de mână, dar cu funcţii de telefonie mobilă, navigare pe internet şi email, au declarat surse apropiate situaţei.

1117 afișări
Imaginea articolului Samsung lansează în septembrie Galaxy Gear. Ce dotări va avea noul "ceas de mână"

Samsung lansează în septembrie Galaxy Gear. Ce dotări va avea noul "ceas de mână" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lansarea Galaxy Gear va avea loc pe 4 septembrie, cu două zile înainte de deschiderea salonului de electronice IFA de la Berlin, informează Bloomberg.

Galaxy Gear va rula sistemul de operare Android al Google şi va intra la vânzare din acest an pentru a lua startul înaintea unui produs similar al rivalilor de la Apple, au spus sursele.

Samsung concurează cu alţi producători de electronice, inclusiv Sony, pentru a crea o piaţă a dispozitivelor purtabile, întrucât piaţa mondială a smartphone-urilor scumpe se apropie de saturaţie, notează Bloomberg. Primele companii care vor vinde astfel de ceasuri inteligente, cu capacitate de multitasking, ar putea menţine clienţii pe propria platformă, sporindu-şi vânzările de smartphone-uri, tablete şi televizoare.

Galaxy Gear nu va dispune de ecran flexibil la lansarea din septembrie, aşa cum era anticipat, dar Samsung continuă să lucreze pentru dezvoltarea tehnologiei, a spus una dintre surse.

La evenimentul de lansare a Galaxy Gear va fi introdus şi Galaxy Note 3, o combinaţie de smartphone şi tabletă.

Apple dezvoltă un dispozitiv asemănător unui ceas de mână, iar în februarie surse apropiate companiei au declarat că circa 100 de designeri lucrau la un astfel de produs. Lansarea ar putea avea loc în acest an, a declarat, la momentul respectiv, una dintre surse.

Samsung a devenit anul trecut cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, depăşind Apple. În trimestrul al doilea, compania avea o cotă de 33% din piaţa smartphone globală, potrivit datelor Strategy Analitics.

Compania sud-coreeană a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 în aprilie şi are planificată lansarea a cel puţin alte două terminale scumpe în acest an, inclusiv unul folosind propriul sistem de operare Tizen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici