Video Angajată a unui post de televiziune din Ungaria, concediată pentru că a lovit migranţi. Partidele de opoziţie depun plângeri împotriva femeii - VIDEO

O femeie cameraman de la un post ungar de televiziune a fost concediată marţi după difuzarea unor imagini în care apare lovind migranţi, inclusiv copii, în timp ce fugeau de poliţie, în cursul tulburărilor care au avut loc la Roszke, în sudul Ungariei, relatează AFP în pagina electronică. În urma incidentului, două partide de opoziţie au depus plângeri penale împotriva femeii.

7290 afișări

UPDATE 12:30 - Partide de opoziţie din Ungaria depun plângeri împotriva femeii

Partidele de opoziţie Coaliţia Democrată (DK) şi Dialog pentru Ungaria (PM) au depus plângeri penale împotriva unui membru al echipajului de filmare al televiziunii online N1TV, pentru "un atac asupra unui imigrant", informează agenţia de presă ungară MTI.

Făcând referire la înregistrări video care au circulat pe internet, DK a transmis că "o femeie îmbrăcată în jeans şi care avea în mână o cameră de filmat este văzută lovind imigranţi la punctul de trecere a frontierei de la Roszke", şi că "mai multe camere video au înregistrat cum femeia îmbrâncea un bărbat care fugea ţinând în braţe un copil". Femeia "lucra pentru propaganda TV a partidului naţionalist radical Jobbik", a adăugat DK.

DK a mai transmis că se aşteaptă ca poliţia să îl prindă cât mai repede pe reporterul extremist care a atacat oameni nevinovaţi.

Partidul Dialog pentru Ungaria (PM) a comunicat că va depune, de asemena, o plângere penală pentru "violenţă împtriva unui membru al comunităţii". PM a transmis că primul-ministru Viktor Orban şi Gabor Vona, liderul partidului naţionalist Jobbik, sunt "responsabili personal pentru ce s-a întâmplat". Partidul a cerut ca Orban şi Vona să spună clar "adepţilor lor că acesta este un comportament inacceptabil chiar şi pentru ei".

Femeia, a cărei identitate a fost dezvăluită ulterior - Petra Laszlo -, poate fi văzută îmbrâncind un bărbat care fugea ţinând în braţe un copil şi lovind cu piciorul alt copil care fugea, în două incidente separate.

Înregistrarea incidentelor din perspectiva cameramanului a fost difuzată ulterior pe postul N1TV, un post de televiziune online apropiat partidului xenofob şi antimigraţie Jobbik (extremă dreapta, în opoziţie).

"Un coleg de la N1TV s-a comportat astăzi (marţi) într-un mod inacceptabil, la punctul de primire de la Roszke", a declarat redactorul-şef Szabolcs Kisberk, citat într-un comunicat, postat ulterior pe pagina de Facebook a postului de televiziune.

"Contractul de muncă al femeii cameraman a fost reziliat imediat, începând de astăzi. Noi considerăm subiectul închis", a adăugat Kisberk.

Incidentele au avut loc în timp ce sute de migranţi au rupt cordonul poliţiei, la acest centru de primire situat în apropiere de frontiera cu Serbia, traversată de mii de persoane, zilnic, în ultima lună, în pofida barierei ridicate de către autorităţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici