Angela Merkel a refuzat invitaţia de a participa la o paradă militară programată la Moscova

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitaţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la o paradă militară organizată la Moscova cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria contra regimului nazist german în al II-lea Război Mondial.

1543 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a refuzat invitaţia de a participa la o paradă militară programată la Moscova

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al Guvernului german a declarat că Angela Merkel a propus în schimb să participe la o ceremonie pentru depunerea de coroane de flori, pe 10 mai, la Moscova. Vladimir Putin a acceptat propunerea.

"Angela Merkel voia să comemoreze evenimentul în mod adecvat şi cu demnitate", a explicat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

"Dar, în contextul acţiunilor Rusiei în Crimeea şi în estul Ucrainei, participarea la parada militară era inadecvată", a adăugat oficialul german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici