Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice ruseşti / Comandantul Forţelor Aeriene: Vom folosi bombardiere Sukhoi-24 / Armata israeliană anunţă că a ucis trei luptători Hezbollah, inclusiv doi comandanţi

Forţele de Apărare ale Israelului au anunţat că loviturile sale aeriene au ucis marţi trei luptători Hezbollah, inclusiv doi comandanţi, în sudul Libanului.

5139 afișări
Imaginea articolului Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice ruseşti / Comandantul Forţelor Aeriene: Vom folosi bombardiere Sukhoi-24 / Armata israeliană anunţă că a ucis trei luptători Hezbollah, inclusiv doi comandanţi

Armata israeliană anunţă că a ucis trei luptători Hezbollah, inclusiv doi comandanţi

UPDATE

Israeli Broadcasting Corporation: ”Netanyahu şi Katz le-au cerut miniştrilor de externe ai Germaniei şi Marii Britanii să facă presiuni asupra Hamas pentru a finaliza un acord de schimb.”

Israeli Broadcasting Corporation: ”Consiliul de Război va avea loc mâine pentru a discuta dosarul răpiţilor şi cele mai recente evoluţii privind un acord de schimb.”

Hossein Amirabdollahian, ministrul Afacerilor Externe al Iranului, a plecat la New York pentru a participa la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.

Official Broadcasting Corporation, potrivit surselor: ”Rabinii au făcut presiuni pe Deri să refuze să lanseze un atac asupra Iranului.”

Gedsi: Netanyahu preferă să acţioneze împotriva Iranului prin Mossad şi nu prin IDF, şeful Statului Major a răspuns că IDF va răspunde la atac pentru a pune presiune asupra lui Netanyahu.

Ministrul israelian al Securităţii Naţionale, Itamar Ben Gvir: ”Pedeapsa cu moartea este soluţia corectă la problema supraaglomerării închisorilor.”

UPDATE

Axios, citând un oficial american: ”O mică lovitură israeliană în interiorul Iranului ar duce probabil la un răspuns iranian.”

Axios: ”Washingtonul speră că răspunsul Iranului la orice atac israelian va fi mai mic decât primul său atac şi va duce la încetarea schimbului de atacuri.”

Axios despre oficialii israelieni şi americani: ”Gallant, Gantz, Eisenkot şi şeful de stat major al armatei fac presiuni să răspundă la Iran.”

Axios, potrivit surselor israeliene şi americane: ”Israelul s-a gândit să lanseze o lovitură împotriva Iranului luni seara, dar în cele din urmă a decis să o amâne.”

Axios, citând surse israeliene şi americane: ”Israelul a informat luni administraţia Biden că a decis să aştepte înainte de a lovi Iran.”

Israeli Broadcasting Corporation: ”Diplomaţii occidentali au spus Israelului că respingerea următorului atac Iran cu 100% ar putea să nu fie posibilă.”

UPDATE 

Oficial Broadcasting Corporation, conform surselor: ”Israelul a ratat o ocazie de a bombarda Iranul în noaptea de sâmbătă - duminică. Israelul a întâmpinat dificultăţi în a desfăşura o operaţiune aprobată de bombardare a Iranului după atacul iranian. Netanyahu a preferat să aştepte un apel telefonic de la Biden în noaptea de sâmbătă – duminică înainte de a lansa o operaţiune în interiorul Iranului.”

The Wall Street Journal de la oficiali arabi din regiune: „Israelul a asigurat ţările din Golf şi arabe că răspunsul la atacul iranian nu le va pune în pericol securitatea şi este probabil să aibă o amploare limitată. Israelul îşi va avertiza aliaţii înainte de răspunsul său. poate fi limitată la instalaţiile iraniene din Siria”.

Ministrul israelian al Securităţii Naţionale, Ben Gvir: ”Consiliul de război trebuie dizolvat şi politica de izolare şi răspuns limitat trebuie schimbată.”

UPDATE 

The Wall Street Journal: Casa Albă este reticentă în a înăspri sancţiunile împotriva petrolului iranian de teamă de creşterea preţurilor înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

Radioul armatei israeliene: Avioane militare au bombardat Valea Bekaa din interiorul Libanului ca răspuns la împuşcăturile arabilor Aramsha.

Compania aeriană germană Lufthansa prelungeşte anularea zborurilor către Teheran până la sfârşitul lunii din cauza situaţiei de securitate.

UPDATE 

Preşedintele americat Joe Biden, într-un articol din Wall Street Journal: 
 
”Camera Reprezentanţilor trebuie să adopte o legislaţie legată de securitatea Ucrainei, Israelului şi asistenţa palestinienilor. Armata israeliană posedă tehnologia şi pregătirea necesare pentru a apăra ţara. Teheranul vrea să distrugă Israelul pentru totdeauna şi să ştergă singurul stat evreu din lume.
 
Dacă Iranul îşi intensifică în mod semnificativ atacul asupra Israelului, Statele Unite ar putea fi târâte în conflict. Israelul este partenerul nostru cel mai puternic în regiune şi nu vom rămâne cu mâinile în braţe dacă apărarea lui va slăbi.”

UPDATE 

Atât Ucraina, cât şi Israelul se confruntă cu ameninţări semnificative din partea adversarilor lor, necesitând asistenţă urgentă din partea Statelor Unite, scrie The Wall Street Journal. 
 
Atacul recent al Iranului asupra Israelului, împreună cu bombardamentul intensificat al Ucrainei de către Rusia, subliniază nevoia critică de sprijin. 
 
În ciuda capacităţii lor de a se apăra, ambele ţări depind de ajutorul american, în special în ceea ce priveşte armamentul. 
 
Situaţia evidenţiază un moment crucial, cu agresiunea lui Vladimir Putin şi ostilitatea Iranului reprezentând riscuri grave. 
 
Este nevoie de legislaţie urgentă privind securitatea naţională pentru Ucraina şi Israel, împreună cu ajutor umanitar pentru palestinienii din Gaza. 
 
Este crucial ca SUA să fie alături de aliaţii săi şi să prevină escaladarea în regiune. Sprijinirea Ucrainei şi a Israelului nu este doar despre susţinerea prietenilor, ci şi despre apărarea intereselor de securitate ale Americii. Pachetul propus de ajutor subliniază reînnoirea apărării Israelului împotriva Iranului şi susţinerea rezistenţei Ucrainei împotriva agresiunii ruse. 
 
În plus, planul include prevederi pentru furnizarea de ajutor umanitar în Gaza. Această acţiune decisivă este necesară pentru contracararea adversarilor îndrăzneţi care ameninţă stabilitatea Ucrainei, a Israelului şi a regiunii în ansamblu.

UPDATE 

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului:
 
„Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, iar în curând voi vorbi şi cu alţi lideri.
 
Le mulţumesc prietenilor noştri pentru sprijinul acordat pentru apărarea Israelului şi spun asta, atât sprijin în cuvinte, cât şi sprijin în acţiuni. Au tot felul de sugestii şi sfaturi, apreciez, dar vreau să fiu clar - vom lua propriile noastre decizii, iar Statul Israel va face tot ce este necesar pentru a se apăra.
 
Astăzi, guvernul va aproba „Planul de renaştere” pentru reabilitarea aşezărilor din jurul Gazei. Vom investi o sumă foarte mare de 19 miliarde NIS pentru a stimula aşezările din jurul Gazei pentru generaţii. Vom investi în locuinţe, infrastructură, educaţie, locuri de muncă, medicină şi multe altele.
 
Teroriştii Hamas au vrut să ne dezrădăcineze - îi vom dezrădăcina şi vom lua rădăcini. Vom construi Ţara lui Israel şi ne vom proteja ţara.”
 
 
Ministrul de Externe al Germaniei: ”Atacul iranian asupra Israelului arată că Teheranul nu se teme să escaladeze conflictul regional.”
 
Preşedintele Comisiei Europene von der Leyen: ”Atacul iranian asupra Israelului marchează o schimbare către un conflict deschis.”
 
Sondaj Universitatea Ebraică: 74% dintre israelieni se opun unui atac asupra Iranului dacă subminează alianţa de securitate americană.

UPDATE Iran: suntem gata să lovim inamicii cu avioane supersonice ruseşti

„Îi sfătuim pe inamici să nu facă nicio greşeală strategică, pentru că Iranul este gata să-i lovească, în special cu avioanele Sukhoi-24, bombardierele tactice supersonice ruseşti”, a declarat comandantul Forţelor Aeriene ale Armatei Hamid Vahedi, în cadrul paradelor Armatei cu ocazia Zilei Armatei Naţionale.

Pe lângă Sukhoi-24, forţele aeriene iraniene sunt echipate cu avioane de luptă mai avansate şi sunt pregătite să dea o lovitură inamicilor săi, a adăugat Vahedi, transmite televiziunea de stat.

/////////////////

Muhammad Hussein Shahouri, comandantul unităţii de rachete a Regiunii de Vest a Forţelor Radwan, a fost ucis într-o lovitură aeriană în Kfar Dounine, în sudul Libanului, se arată într-un comunicat al IDF, citat de CNN.

„Ca parte a rolului său, Muhammad a planificat şi a promovat lansări de rachete spre teritoriul israelian din zonele din regiunile centrală şi vestică ale Libanului”, transmite armata israeliană.

Mahmoud Ibrahim Fadlallah, un agent al unităţii de rachete a Hezbollah, a fost de asemenea ucis în aceeaşi lovitură aeriană, a adăugat FDI.

Anterior, IDF a precizat, într-o declaraţie separată, că Ismail Youssef Bazz, comandantul sectorului de coastă al Hezbollah, a fost ucis în urma unui atac aerian în zona Ain Ebel din Liban.

Hezbollah a confirmat moartea celor trei luptători ai săi, fără a oferi detalii despre circumstanţele morţii lor sau despre rangurile acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici