Barack Obama l-a AVERTIZAT personal pe Mark Zuckerberg cu privire la influenţa Rusiei

Fostul preşedinte al Statelor Unite l-a avertizat personal pe fondatorul Facebook cu privire la amploarea ştirilor false şi la influenţa Rusiei pe reţeaua de socializare, potrivit Washington Post.

1902 afișări
Imaginea articolului Barack Obama l-a AVERTIZAT personal pe Mark Zuckerberg cu privire la influenţa Rusiei

Barack Obama l-a avertizat personal pe Mark Zuckerberg cu privire la influenţa Rusiei

Nouă zile după ce Mark Zuckerberg a respins ca ”nebunească” ideea că ştirile false postate de agenţi ruşi pe platforma de socializare ar putea influenţa alegerile din SUA, preşedintele Barack Obama l-a luat deoparte pe şeful Facebook şi i-a transmis un semnal de alarmă cu privire la influenţa reală, scrie The Washington Post.

Până în ziua alegerilor, Obama şi consilierii lui au încercat să gândească o strategie pentru a răspunde intervenţiei ruse din timpul campaniei prezidenţiale, fără înrăutăţi lucrurile. La puţin timp după victoria surpriză a lui Trump, cei din tabăra lui Obama au privit cu regret în urmă, dorindu-şi să fi putut face mai mult.

În cadrul unei reuniuni din 19 noiembrie care a avut loc în Peru, cu două luni înainte de inaugurarea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, Obama a făcut un apel personal către Zuckerberg pentru a lua în serios ameninţarea cu ştirile false şi cu dezinformarea politică.

Cu excepţia cazului în care Facebook şi guvernul american vor face mai multe pentru a minimiza ameninţarea virtuală, a avertizat Obama, lucrurile se vor înrăutăţi în următoarea cursă prezidenţială.

Cu toate că Zuckerberg a recunoscut problema reprezentată de ştirile false, acesta i-a spus lui Obama că aceste mesaje nu sunt răspândite în mod curent pe Facebook şi că nu există un remediu uşor, potrivit The Washington Post, care citează sub anonimat o sursă apropiată celor doi lideri.
 
Conversaţia de pe 19 noiembrie a fost doar un fitil într-un an tumultuos în care Zuckerberg a ajuns să recunoască magnitudinea unei noi ameninţări - un atac coordonat asupra alegerilor din SUA de către o forţă străină care stă în umbră şi care exploatează reţeaua socială pe care acesta a creat-o.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici