Blinken spune că americanii nu pot sprijini atacul asupra Rafah fără un plan umanitar

  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat miercuri că încă nu a văzut un plan privind protecţia civililor în legătură cu ofensiva planificată a Israelului asupra oraşului Rafah, din sudul Fâşiei Gaza.
  • El a repetat că Washingtonul nu va sprijini un astfel de plan.
185 afișări
Imaginea articolului Blinken spune că americanii nu pot sprijini atacul asupra Rafah fără un plan umanitar

Antony Blinken şi Benjamin Netanyahu s-au întâlnit la Ierusalim. Sursa foto: Mediafax Foto

Secretarul de stat Antony Blinken şi premierul israelian Benjamin Netanyahu s-au întâlnit la Ierusalim timp de două ore şi jumătate. Israelienii au reafirmat că operaţiunea Rafah va continua, în ciuda poziţiei SUA şi a unui avertisment dur din partea ONU.

Răspunsul lui Blinken a fost că SUA nu va sprijini operaţiunea.

„Nu putem, nu vom sprijini o operaţiune militară majoră în Rafah, în absenţa unui plan eficient pentru a ne asigura că civilii nu sunt răniţi şi nu, nu am văzut un astfel de plan. Există alte modalităţi şi, în opinia noastră, modalităţi mai bune de a face faţă... provocării în curs a Hamas, care nu necesită o operaţiune militară majoră în Rafah”, le-a spus Blinken reporterilor, potrivit Reuters.

Israelul este ultima oprire din turneul în Orientul Mijlociu al şefului diplomaţiei americane. Aceasta este a şaptea vizită a lui Blinken în regiune, de la atacul Hamas asupra Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici