BREAKING | UE şi alte 6 state, SCUTITE de la aplicarea noilor planuri tarifare ale Statelor Unite la importurile de oţel şi aluminiu

Reprezentantul SUA pentru Comerţ, Robert Lighthizer, a anunţat, joi, că mai mulţi aliaţi ai SUA, printre care UE, Argentina, Austrialia, Brazilia şi Coreea de Sud, vor fi scutiţi de la planurile tarifare ale Washingtonului privind importurile de oţel şi aluminiu, relatează The New York Times.

4636 afișări
Imaginea articolului BREAKING | UE şi alte 6 state, SCUTITE de la aplicarea noilor planuri tarifare ale Statelor Unite la importurile de oţel şi aluminiu

În cadrul unei audieri în Congres, Lighthizer a precizat că, iniţial, noile planuri tarifare ale Administraţiei Donald Trump cu privire la suplimentarea tarifelor la importurile de oţel şi aluminiu nu se vor aplica UE, Argentinei, Australiei, Braziliei, Coreei de Sud, Canadei şi Mexicului.

”Ideea preşedintelui a fost ca, pe baza anumitor criterii, unele state să fie scutite. El a decis să pună pauză implementării noilor tarife pentru aceste state”, a declarat reprezentantul SUA pentru Comerţ.

Recent, preşedintele SUA, Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici