Britanicii cer ca ţinta NATO pentru cheltuieli să crească din cauza lumii mai periculoase

  • Ţinta NATO pentru cheltuielile pentru apărare ar trebui să crească din cauza „lumii mai periculoase”.
  • Solicitarea a fost făcută de Grant Shapps, secretarul Apărării din Marea Britanie.
  • Oficial, cererea va fi dezbătută la summitul NATO de la Washington.
570 afișări
Imaginea articolului Britanicii cer ca ţinta NATO pentru cheltuieli să crească din cauza lumii mai periculoase

Britanicii cer ca ţinta NATO pentru cheltuieli să crească din cauza lumii mai periculoase

Secretarul Apărării din Marea Britanie, Grant Shapps a spus că doreşte ca noua ţintă a NATO pentru cheltuielile pentru apărare să fie de 2,5% din produsul intern brut al fiecărei ţări. În prezent, ţinta este de 2%.

„Acum credem că ar trebui să fie de 2,5%. Credem că într-o lume mai periculoasă are sens", a spus Shapps la Sky News.

Britanicii vor propune subiectul la următorul summit NATO.

„Voi argumenta acest lucru, şi ştiu că prim-ministrul simte foarte mult acest lucru, atunci când vom merge la summitul NATO pentru a 75-a aniversare, care va fi la Washington DC. Vom spune că am avut 2% în urmă cu 10 ani. Atunci nu era o creştere semnificativă a Chinei, Coreea de Nord este acum înarmată cu arme nucleare, Iranul atacă şi îşi foloseşte proxy-urile pentru a ataca şi lumea este mult mai puţin stabilă, având în vedere invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina”, a precizat Grant Shapps.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici