COMISARUL Consiliului Europei pentru Drepturile Omului: Politicile UE în materie de IMIGRAŢIE ar trebui modificate

Politica Uniunii Europene nu este sustenabilă şi ar trebui modificată rapid, afirmă Nils Muiznieks, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, citat de site-ul agenţiei Reuters.

966 afișări
Imaginea articolului COMISARUL Consiliului Europei pentru Drepturile Omului: Politicile UE în materie de IMIGRAŢIE ar trebui modificate

COMISARUL Consiliului Europei pentru Drepturile Omului: Politicile UE în materie de IMIGRAŢIE ar trebui modificate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Nils Muiznieks crede că statele membre UE ar trebui să ia în considerare criteriul relaţiilor familiale în momentul relocării solicitanţilor de azil şi să armonizeze asistenţa care le este oferită.

"Sistemul este incorect faţă de ţările aflate pe rutele imigranţilor, în special Grecia şi Italia... Apar sarcini nesustenabile asupra acestor ţări... Nu cred că actualele sisteme pot funcţiona pe termen lung", a afirmat Muiznieks în cursul unei vizite în Slovenia.

Regulamentul Dublin, axat pe Convenţia semnată în capitala Irlandei în 1990, stabileşte responsabilităţile statelor membre faţă de solicitanţii de azil, permiţând trimiterea acestora în ţările europene în care au ajuns prima dată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici