Comisarul european pentru Justiţie îndeamnă România să reconsidere legislaţia în domeniul judiciar

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, îndeamnă Guvernul României să reconsidere recentele modificări în legislaţia din domeniul judiciar după ce acestea au provocat ample proteste în ţară, relatează agenţia de ştiri Dpa, citând publicaţia Die Welt.

3714 afișări
Imaginea articolului Comisarul european pentru Justiţie îndeamnă România să reconsidere legislaţia în domeniul judiciar

Comisarul european pentru Justiţie îndeamnă România să reconsidere legislaţia în domeniul judiciar

Legislaţia ameninţă independenţa judecătorilor, limitează autoritatea procurorilor şi subminează încrederea cetăţenilor în sistemul judiciar, a afirmat Jourova într-un interviu publicat în ediţia de luni a cotidianului Die Welt.

Comisarul european a adăugat că ar fi "util" ca Guvernul României să refacă aceste planuri.

Potrivit agenţiei Dpa, coaliţia guvernamentală a adoptat o serie de legi care limitează puterea DNA şi au demis-o pe procurorul şef al acestei instituţii, Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi şi DNA joacă un rol cheie recunoscut internaţional în privinţa combaterii corupţiei din România.

Schimbările făcute de coaliţia guvernamentală au provocat ample proteste, iar organizatorii acestor acţiuni susţin că legile sunt făcute pentru a servi intereselor politicienilor corupţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici