Comisia Europeană avertizează Italia după iniţiativa recensământului în comunităţile de romi

Comisia Europeană a avertizat, marţi, că va lua măsuri împotriva Italiei dacă nu respectă drepturile omului, după ce ministrul de Interne, Matteo Salvini, a anunţat recensământ în comunităţile de romi, informează cotidianul La Stampa.

845 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană avertizează Italia după iniţiativa recensământului în comunităţile de romi

Comisia Europeană avertizează Italia după iniţiativa recensământului în comunităţile de romi

"Comisia Europeană va exercita toate competenţele în conformitate cu reglementările de care dispune. Există reglementări în domeniile economic şi financiar, dar şi în materie de drepturile omului. Sunt reguli comune şi trebuie respectate de toţi", a afirmat marţi Pierre Moscovici, comisarul Uniunii Europene pentru Afaceri financiare, Taxe şi Vămi.

Guvernul Italiei va organiza un recensământ în comunităţile de etnie romă, a anunţat luni ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, informează publicaţia Il Fatto Quotidiano. "Vom face un recensământ în comunităţile rome, pentru a vedea câţi oameni sunt", a declarat Matteo Salvini pentru postul Tele Lombardia. "Totuşi, trebuie să îi menţinem pe romii născuţi în Italia", a adăugat Matteo Salvini, sugerând că intenţionează să îi expulzeze pe romii veniţi în Italia din străinătate.

Partidul Democrat (centru-stânga), aflat în opoziţie, a condamnat ideea "aberantă" a ministrului de Interne.

Noul Guvern din Italia, format din reprezentanţi ai partidului antisistem Mişcarea Cinci Stele (eurosceptică) şi Liga Nordului (extremă-dreapta), şi-a atras critici dure prin politicile antiimigraţie.

Săptămâna trecută, Matteo Salvini a interzis intrarea în Italia a unei nave la bordul căreia erau peste 600 de imigranţi africani salvaţi din Marea Mediterană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici