Confruntări în estul Ucrainei: Mai mulţi militari ucraineni au murit în urma atacurilor separatiştilor

Cinci militari ucraineni au murit în urma confruntărilor cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, care au atacat poziţii controlate de către forţele de securitate ale Guvernului de la Kiev, a anunţat, vineri, Armata ucraineană, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1765 afișări
Imaginea articolului Confruntări în estul Ucrainei: Mai mulţi militari ucraineni au murit în urma atacurilor separatiştilor

Confruntări în estul Ucrainei: Mai mulţi militari ucraineni au murit în urma atacurilor separatiştilor

Acordul de încetare a focului semnat în urmă cu trei ani nu a reuşit să oprească confruntările dintre separatişti şi forţele de securitate ucrainene, ambele tabere acuzându-se reciproc de încălcarea prevederilor acordului.

Potrivit unui comunicat emis de către Armata ucraineană, confruntările au avut loc în apropierea localităţii localităţii Krîmskoe, situată la 30 de kilometri de Lugansk, iar schimburile de focuri au durat peste opt ore.

”Militarii ucraineni au ucis 4 rebeli pro-ruşi, iar cinci insurgenţi au fost răniţi. Din păcate, au fost ucişi patru soldaţi ucraineni, iar doi au fost răniţi. În general, în ultimele 24 de ore, pe toată linia de demarcaţie, au fost identificate cel puţin 7 încălcări ale regimului acordului de încetare a focului, inclusiv o confruntare directă”, se arată în comunicatul Armatei ucrainene.

În plus, în apropierea Luganskului, separatiştii ar fi atacat cu mortiere de calibrul 82 poziţiile controlate de forţele Guvernului de la Kiev. Şi în apropierea Doneţkului rebelii au lansat peste 20 de obuze de calibru diferit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici