Copilul unei românce, ÎMPUŞCAT în braţele mamei sale, pe o stradă din Roma. Care este starea fetiţei, în vârstă de un an, operată de urgenţă/ Cetăţenia victimei a fost confirmată

Un copil român în vârstă de un an a fost împuşcat în spate, în timp ce se afla în braţele mamei sale, pe o stradă din Roma, victima fiind operată de urgenţă şi se află internată în spital, medicii sunt rezervaţi în privinţa stării bebeluşului, informează cotidianul Corriere della Sera. Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile italiene au confirmat cetăţenia victimei.

4675 afișări
Imaginea articolului Copilul unei românce, ÎMPUŞCAT în braţele mamei sale, pe o stradă din Roma. Care este starea fetiţei, în vârstă de un an, operată de urgenţă/ Cetăţenia victimei a fost confirmată

Copilul unei românce, în vârstă de un an, ÎMPUŞCAT în braţele mamei, pe o stradă din Roma

Incidentul s-a produs în cursul zilei de marţi, atunci când mama fetiţei de un an se plimba cu ea în braţe pe strada Palmiro Togliatti din Roma. Copilul a început brusc să plângă şi imediat femeia a observat că ţâşneşte sânge din spatele copilului.

Mama şi copilul locuiau într-o tabăra de nomazi din zona Via di Salone a capitalei Italiei.

La Repubblica relatează că cel mai probabil în acest incident a fost folosit un pistol cu aer comprimat.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului, printre ipoteze fiind inclusiv că ar fi fost vorba un atac cu caracter rasist.

MAE, despre copilul român de un an împuşcat la Roma: Autorităţile au confirmat cetăţenia victimei

Copilul român în vârstă de un an, care a fost împuşcat în spate în timp ce se afla în braţele mamei sale, la Roma, este internat în spital, sub supravegherea medicilor, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, care precizează că autorităţile italiene au confirmat cetăţenia victimei.

"Autorităţile italiene au confirmat cetăţenia victimei. Potrivit informaţiilor preliminare, după producerea incidentului victima a fost transportată la o unitate medicală din apropiere pentru îngrijiri. Cu ocazia controlului medical s-a constatat că minorul prezenta o plagă rezultată în urma unei împuşcături, iar în prezent este internat sub supraveghere medicală. Imediat după confirmarea cetăţeniei române a minorului, misiunea diplomatică a întreprins demersuri pentru ca o echipa mobilă sa se deplaseze la spital, acest lucru urmând a fi făcut de îndată ce vor fi luate aprobările din partea părinţilor minorului, autorităţilor locale şi a medicilor", arată Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici