Coreea de Nord condamnă vizita preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In în China, care ar fi "cerşit" presiuni sporite pentru Phenian

Coreea de Nord a condamnat, duminică, vizita efectuată recent de către preşedintele sud-coreean Moon Jae-In în China, care ar fi "cerşit" aplicarea unor presiuni sporite şi a unor sancţiuni noi împotriva regimului de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1038 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord condamnă vizita preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In în China, care ar fi "cerşit" presiuni sporite pentru  Phenian

Coreea de Nord condamnă vizita preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In în China, care ar fi "cerşit" presiuni sporite pentru Phenian

Moon Jae-In a revenit la Seul sâmbătă, după o călătorie de patru zile la Beijing pentru discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping. Cei doi lideri au aprobat patru direcţii majore pentru rezolvarea paşnică a programul nuclear al Coreei de Nord şi pentru reducerea tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Rodong Shinmun, ziarul oficial al partidului de guvernământ de la Phenian, a catalogat vizita lui Moon Jae-In în China drept "o excursie fără valoare a unui cerşetor care încearcă să scape de izolarea internaţională provocată de politica sa de a susţine linia SUA".

Regimul nord-coreean consideră că demersul preşedintelui sud-coreean a avut ca scop "escaladarea confruntării cu poporul nostru prin consolidarea cooperării cu forţele străine privind înăsprirea sancţiunilor şi presiunilor împotriva Republicii Populare Democrate Coreene (n.a. - Coreea de Nord)".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici