Cum a ajuns o replică a clădirii Parlamentului german, Reichstag, ŢINTĂ într-un poligon militar rus. Reacţia Guvernului Germaniei

Guvernul Germaniei a criticat dur un plan al armatei ruse care prevede construirea unei replici a Reichstag-ului, sediul Parlamentului german, pentru a putea fi utilizată ca ţintă într-un poligon militar situat în apropiere de Moscova.

2964 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns o replică a clădirii Parlamentului german, Reichstag, ŢINTĂ într-un poligon militar rus. Reacţia Guvernului Germaniei

Plan al Rusiei de a folosi o replică a clădirii Parlamentului german, Reichstag, ca ţintă într-un poligon, criticat de Germania

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că va construi o replică a Reichstag-ului pentru a le oferi membrilor "Armatei Tinerilor", un program pentru deprinderea abilităţilor militare, oportunitatea de a "ataca o locaţie specifică, nu ceva abstract".

Reacţia Guvernul Germaniei nu a întârziat. "Planul este surprinzător şi vorbeşte de la sine", a transmis Ulrike Demmer, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

"Noi nu am construi nimic de acest gen pentru educarea tineretului german", a declarat, la rândul său, Martin Schaefer, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, a fost scena unor confruntări militare în 1945 între Armata Roşie şi trupele naziste. Clădirea, inaugurată în 1894, a fost restaurată după reunificarea Germaniei.

La Moscova, generalul Igor Konaşenkov a respins criticile Berlinului, exprimând susţinere pentru acest plan şi argumentând că "va contribui la educarea în spirit patriotic a cetăţenilor tineri şi a oaspeţilor străini".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici