Departamentul de Stat al SUA confirmă o posibilă vânzare a unor sisteme de rachete Patriot către România

Departamentul de Stat al SUA a aprobat, marţi, o posibilă vânzare a unor sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot către România, în valoare de aproximativ 3,9 miliarde de dolari, informează Reuters şi AFP.

5055 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA confirmă o posibilă vânzare a unor sisteme de rachete Patriot către România

Departamentul de Stat al SUA confirmă o posibilă vânzare a unor sisteme de rachete Patriot către România

"România va folosi sistemul de rachete Patriot pentru a-şi consolida apărarea naţională şi pentru a descuraja orice ameninţare regională", a declarat Departamentul de Stat al SUA. Totodată, "tranzacţia propusă va spori capacităţile defensive ale forţelor armate române în faţa unei agresiuni şi va contribui la protejarea aliaţilor din NATO care se antrenează cu regularitate pe teritoriul României".

Principalii contractori vor fi Raytheon Co şi Lockheed Martin Cor.

Posibila vânzare către România vine în urma deciziei Statelor Unite de a desfăşura temporar, marţi, sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot în Lituania, în cadrul unui exerciţiu al NATO. Anul trecut Moscova a desfăşurat rachete de tip Iskander în enclava sa, Kaliningrad, aflată la graniţa cu Polonia şi cu Lituania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici