Emmanuel Macron şi Angela Merkel promit să prezinte, până în luna iunie, "o foaie de parcurs" pentru reformarea UE

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au promis că vor pregăti "o foaie de parcurs" privind reformarea Uniunii Europene, şi care ar urma să fi discutată la summitul UE din luna iunie, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

437 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Angela Merkel promit să prezinte, până în luna iunie, "o foaie de parcurs" pentru reformarea UE

Macron şi Merkel promit să prezinte până în luna iunie "o foaie de parcurs" pentru reformarea UE

Liderul de la Paris a declarat că planul "ambiţios, clar" se va axa pe Zona euro, însă va acoperi şi alte chestiuni cheie, precum migraţia şi securitatea.

Mai rezervată, Merkel, aflată în prima sa vizită la Paris după realegerea în funcţia de cancelar, a subliniat că Franţa şi Germania "nu au mereu aceeaşi opinie, însă am urnit multe lucruri împreună şi am convingerea fermă că vom găsi căi de a merge înainte".

"Germania şi Franţa trebuie să conducă prin forţa exemplului", a adăugat cancelarul de la Berlin, adăugând că este necesar să se ajungă la un acord privind chestiuni precum "stabilizarea sustenabilă şi permanentă a euro, asigurarea competivităţii şi un plan comun privind politicile de azil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici