EUObserver: Liderii a 11 ţări UE, invitaţi de premierul Belgiei la o reuniune, înaintea summitului

Premierul Belgiei, Charles Michel, va avea o întâlnire cu liderii din 11 ţări europene înaintea summitului informal organizat vineri de Uniunea Europeană, anunţă surse citate de publicaţia EUObserver.

680 afișări
Imaginea articolului EUObserver: Liderii a 11 ţări UE, invitaţi de premierul Belgiei la o reuniune, înaintea summitului

EUObserver: Liderii a 11 ţări UE, invitaţi de premierul Belgiei la o reuniune, înaintea summitului

Charles Michel i-a invitat pe liderii a 11 state UE pentru o reuniune la castelul Val Duchesse, situat în apropiere de Bruxelles.

La reuniunea programată joi au fost invitaţi şefii de stat ori de guvern din Bulgaria, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Slovacia şi Spania.

Principala temă a discuţiilor probabil va fi proiectul bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2020-2027.

Consiliul European va organiza vineri o reuniune informală la care vor fi prezenţi şefii de state şi de guvern din toate ţările Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii.

Pe agenda summitului se numără modul de organizare a scrutinului europarlamentar din 2019 şi priorităţile bugetare ale UE după anul 2020.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici