Franţa instituie un program umanitar în valoare de 50 de milioane de euro pentru Siria

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că Administraţia de la Paris va aloca 50 de milioane de euro sub formă de ajutoare umanitare de urgenţă pentru Siria, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

731 afișări
Imaginea articolului Franţa instituie un program umanitar în valoare de 50 de milioane de euro pentru Siria

Franţa instituie un program umanitar de 50 de milioane de euro pentru Siria

"În faţa situaţiei umanitare, Franţa instituie un program de urgenţă în valoare de 50 milioane de euro", a anunţat Macron pe Twitter, după o întrevedere cu un grup de organizaţii non-guvernamentale care activează în Siria.

Fondurile vor fi alocate ONG-urilor şi agenţiilor ONU care desfăşoară activităţi în Siria, inclusiv Biroului ONU pentru Afaceri umanitare, a anunţat Preşedinţia franceză.

Peste 20 de organizaţii non-guvernamentale au participat la întâlnirea cu Macron, inclusiv Action Aid, Handicap International, Crucea Roşie şi Care.

Potrivit estimărilor ONU, aproximativ 13 milioane de persoane, dintre care şase milioane de copii, au nevoie de ajutor umanitar în Siria în urma sângerosului război civil care a izbucnit în urmă cu peste 7 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici