Inaugurarea sistemului antibalistic NATO din Polonia va fi amânată doi ani

Inaugurarea sistemului antibalistic al Alianţei Nord-Atlantice din Polonia va fi amânată doi ani, până în 2020, a anunţat joi seară Ministerul polonez al Apărării, citat de site-ul agenţiei Reuters.

17359 afișări
Imaginea articolului Inaugurarea sistemului antibalistic NATO din Polonia va fi amânată doi ani

Inaugurarea sistemului antibalistic NATO din Polonia va fi amânată doi ani

Din cauza unor probleme tehnice, inaugurarea sistemului antirachetă din Polonia va fi amânată doi ani, până în 2020, a comunicat joi seară Ministerul polonez al Apărării.

Potrivit instituţiei, Administraţia de la Washington a anunţat că întârzierea lucrărilor la baza antibalistică din Redzikowo s-a produs din cauza companiei care construieşte sistemul.

Componenta poloneză a sistemului antirachetă al NATO ar fi trebuit să devină funcţională în 2018.

Tomasz Siemoniak, fost ministru polonez al Apărării (membru al partidului de opoziţie Platforma Civică), afirmă că amânarea reprezintă un semnal adresat actualului Guvern conservator de la Varşovia.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici