Joe Biden se pregăteşte să impună taxe vamale pentru vehiculele electrice din China

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, ar urma să anunţe noi taxe vamale pentru China chiar săptămâna viitoare, vizând sectoare strategice, inclusiv vehiculele electrice, informează Bloomberg şi Reuters.

244 afișări
Imaginea articolului Joe Biden se pregăteşte să impună taxe vamale pentru vehiculele electrice din China

Joe Biden se pregăteşte să impună taxe vamale pentru vehiculele electrice din China

Anunţul oficial ar putea avea loc marţi. Sectoarele strategice ar urma să includă, de asemenea, semiconductoarele şi echipamentele solare, potrivit uneia dintre persoane

Biden, care doreşte să fie reales în noiembrie, încearcă să contrasteze abordarea sa cu cea a candidatului republican Donald Trump, care a propus taxe vamale generalizate pe care oficialii de la Casa Albă le consideră prea contondente şi care ar putea să declanşeze inflaţia, notează Reuters.

Măsurile ar putea atrage represalii din partea Chinei într-un moment de tensiuni sporite între cele mai mari două economii ale lumii.

Biden a declarat luna trecută că nu doreşte un război comercial cu China, chiar dacă a afirmat că ţările au intrat într-o nouă paradigmă de concurenţă.

Biden a anunţat, de asemenea, lansarea unei anchete privind practicile comerciale chinezeşti în sectoarele construcţiilor navale, maritim şi logistic, un proces care ar putea duce la mai multe tarife.

De asemenea, administraţia Biden a exercitat presiuni asupra Mexicului pentru a interzice Chinei să îşi vândă produsele metalice în Statele Unite indirect de acolo.

China a declarat că măsurile tarifare sunt contraproductive şi aduc prejudicii economiei americane şi globale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici