Locuitorii din Ramadi, ţinuţi prizonieri de Stat Islamic pentru a contracara un atac al armatei irakiene. Ei ar urma să fie scuturi umane

Militanţii grupării teroriste Stat Islamic împiedică locuitorii din oraşul irakian Ramadi să plece înaintea lansării unui atac al armatei irakiene asupra oraşului controlat de SI din mai, urmând a-i folosi drept scuturi umane, a avertizat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Irak.

1268 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Ramadi, ţinuţi prizonieri de Stat Islamic pentru a contracara un atac al armatei irakiene. Ei ar urma să fie scuturi umane

Locuitorii din Ramadi, ţinuţi prizonieri de Stat Islamic pentru a contracara un atac al armatei irakiene. Ei ar urma să fie scuturi umane (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Unele familii au reuşit să scape de bandele Daesh (Stat Islamic)", a explicat, luni, Naseer Nuri, purtător de cuvânt al Ministerului irakian al Apărării, pentru Reuters.

"Există informaţii primite de la forţele de securitate că, din interiorul oraşului, împiedică famiiile să plece; plănuiesc să-i folosească drept scuturi umane", a adăugat Naseer Nuri, fără a indica numărul celor care au reuşit să părăsească oraşul.

Armata irakiană urma să atace, duminică, oraşul Ramadi, din centrul Irakului, solicitând locuitorilor să plece în termen de 72 de ore şi indicându-le rute sigure pentru plecare.

Potrivit serviciilor secrete irakiene, între 250 şi 300 de luptători ai reţelei Stat Islamic s-ar afla în centrul oraşului Ramadi, capitala provinciei Anbar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici