Marea Britanie solicită ca mărfurile sale să fie vândute în UE fără costuri suplimentare, după Brexit

Guvernul de la Londra a solicitat ca firmele britanice producătoare de mărfuri la standarde europene să-şi poată vinde produsele în UE fără a li se adăuga costuri suplimentare, chiar şi după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, informează The Independent.

1121 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie solicită ca mărfurile sale să fie vândute în UE fără costuri suplimentare, după Brexit

M. Britanie solicită ca mărfurile sale să fie vândute în UE fără costuri suplimentare, după Brexit

Solicitarea Marii Britanii a avut loc luni, aceasta ar ajuta firmele britanice să evite eventuale obligaţii financiare suplimentare, dar contrazice în mod direct actuala poziţie a UE.

Săptămâna viitoare va avea loc la Bruxelles o nouă rundă de negocieri privind procesul Brexit. Există însă o diferenţă semnificativă între planul Marii Britanii şi actuala poziţie a UE, care prevede ca produsele aprobate la standardele europene de către Bruxelles înainte de Brexit să nu mai fie considerate legale pe piaţa de vânzări a mărfurilor Blocului comunitar, fără ca acestea să necesite o certificare.

Guvernul Marii Britanii a publicat de asemenea luni un document prin care recomanda un acord de reciprocitate pentru a asigura continuarea confidenţialităţii documentelor oficiale cu partenerii UE pe perioada în care statul britanic a fost membru al Blocului comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici