O tânără de 28 de ani a devenit prima persoană amendată în Danemarca pentru portul vălului islamic

Poliţia din Danemarca a amendat o tânără în vârstă de 28 ani pentru că purta vălul islamic (niqab) în public, fiind prima persoană sancţionată în baza unui legi care a intrat în vigoare miercuri, informează site-ul postului BBC News.

1771 afișări
Imaginea articolului O tânără de 28 de ani a devenit prima persoană amendată în Danemarca pentru portul vălului islamic

O tânără de 28 de ani a devenit prima persoană amendată în Danemarca pentru portul vălului islamic

Potrivit presei locale, poliţia a fost chemată să intervină în cazul unei altercaţii între tânăra de 28 de ani şi o altă femeie care a încercat să-i smulgă vălul care îi acoperea faţa.

Incidentul a avut loc într-un centru comercial din Horsholm, la aproximativ 25 de kilometri nord de Copenhaga.

Cele două femei au fost amendate pentru tulburarea liniştii publice, iar tânăra a mai fost amendată cu 120 de euro pentru că a refuzat să-şi dea jos vălul.

Mai multe persoane au protestat miercuri seară la Copenhaga faţă de introducerea interdicţiei privind purtarea de articole de îmbrăcăminte care ascund faţa. Legea nu menţionează deloc pe nume vălul islamic.

Interdicţii similare sunt în vigoare şi în Franţa, Austria, Bulgaria, şi landul german Bavaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici