Oficiali americani: Rachete lansate de Rusia din Marea Caspică spre Siria au căzut în Iran

Unele dintre rachetele de croazieră lansate de Forţele navale ruse din Marea Caspică spre Siria au căzut în Iran, susţin oficiali americani citaţi de postul CNN.

8740 afișări
Imaginea articolului Oficiali americani: Rachete lansate de Rusia din Marea Caspică spre Siria au căzut în Iran

Oficiali americani: Rachete lansate de Rusia din Marea Caspică spre Siria au căzut în Iran

Potrivit datelor serviciilor secrete americane, cel puţin patru rachete ruse de tip Kalibr s-au prăbuşit în Iran, un oficial american sugerând că incidentele s-au soldat cu victime pe teritoriul iranian.

Informaţiile au fost oferite de doi oficiali din cadrul Pentagonului care au preferat să păstreze anonimatul.

Informaţiile nu au fost confirmate de oficiali iranieni. Este foarte probabil ca regimul islamist de la Teheran, un aliat al Rusiei, să ascundă astfel de incidente.

Forţele navale ruse au lansat, miercuri, zeci de rachete din Marea Caspică spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic. Nu este clar care a fost traiectoria rachetelor ruse. "Nave militare ruse au lansat 26 de rachete de croazieră spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic, distrugând toate ţintele", a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. "În afară de utilizarea aviaţiei pentru distrugerea militanţilor islamişti, miercuri dimineaţă, patru distrugătoare ale Flotei ruse din Marea Caspică au lansat 26 de rachete de croazieră spre 11 ţinte", a precizat Şoigu, subliniind că rachetele au atins obiectivele.

Rusia este acuzată de Statele Unite şi de NATO că atacă forţele insurgente din Siria, dar Moscova a respins acuzaţiile, precizând că sunt vizate exclusiv poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici