„Prea mulţi turişti în autobuz”. Un traseu popular din Spania, şters de pe hărţile online

  • Locuitorii cartierului La Salut din Barcelona s-au săturat de turiştii care vizitează faimosul Park Güell al lui Gaudí.
  • După ani grei, traseul popular de cei care doresc să viziteze parcul celebru al lui Gaudí a fost ascuns atât pe Google, cât şi pe Apple.
2602 afișări
Imaginea articolului „Prea mulţi turişti în autobuz”. Un traseu popular din Spania, şters de pe hărţile online

„Prea mulţi turişti în autobuz”. Un traseu popular din Spania, şters de pe hărţile online

Există locuri în lume care încearcă în toate felurile să atragă turişti, alţii, însă, încearcă să contracareze un număr prea mare de vizitatori. Este cazul Barcelonei, mai precis al cartierului La Salut. Cartier care a fost „şters de pe hărţi” pentru a permite locuitorilor să „respire”.

Bătălia, relatează The Guardian , a început cu ani în urmă. Problema cartierului este că e prea aproape de faimosul Park Güell, un complex arhitectural proiectat de Antoni Gaudí. Mulţi localnici s-au plâns că nu reuşesc niciodată să se întoarcă acasă pentru că autobuzul 116 este prea plin de turişti.

Potrivit presei spaniole, Park Güell este vizitat de aproximativ 9 milioane de oameni pe an.

Autorităţile locale au luat o măsură drastică: au eliminat traseul autobuzului 116 de pe Google Maps şi Apple Maps. Acum, turiştii care doresc să ajungă la Park Güell cu mijloacele de transport în comun nu o mai pot face cu uşurinţă.

Locuitorii din La Salut sunt în extaz. Autobuzul este mult mai liber, iar ei pot ajunge acasă fără probleme. Unii dintre ei spun că înainte nici măcar nu puteau urca în autobuz din cauza aglomeraţiei.

Primăria intenţionează să elimine orice referinţă la autobuzul 116 de pe internet, pentru a descuraja şi mai mult turiştii să îl folosească.

Pe de altă parte, premierul spaniol Pedro Sánchez, care se luptă de ani de zile pentru ca Barcelona să rezolve problema, a sugerat, în mod ironic, ca următoarea mişcare cu adevărat eficientă ar fi „eliminarea întregului Park Güell de pe Google Maps”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici