Premierul irakian promite că gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak în 2016: "Aceasta va fi lovitura fatală şi finală pentru Daech"

Premierul irakian, Haidar al Abadi, a declarat în cadrul unui discurs televizat că gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak în 2016, după ce a fost înlăturată din oraşul Ramadi, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

59153 afișări
Imaginea articolului Premierul irakian promite că gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak în 2016: "Aceasta va fi lovitura fatală şi finală pentru Daech"

Premierul irakian promite că gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak în 2016 (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"2016 va fi anul marii victorii finale, sfârşitul prezenţei Daech (Statul Islamic-n.r.) în Irak", a afirmat luni premierul irakian, salutând eliberarea oraşului Ramadi.

"Vom trece la eliberarea Mosulului şi aceasta va fi lovitura fatală şi finală pentru Daech", a adăugat el, referindu-se la cel mai mare oraş aflat sub controlul organizaţiei teroriste, situat în nordul Irakului.

Armata irakiană a anunţat duminică recucerirea centrului oraşului Ramadi, situat la 100 de kilometri vest de Bagdad, care fusese ocupat de gruparea islamistă Stat Islamic în luna mai.

Forţele irakiene au anunţat luni că oraşul Ramadi a fost "eliberat" în totalitate de militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic, adăugând că drapelul Irakului a fost arborat pe complexul guvernamental.

Forţele guvernamentale irakiene, susţinute de raiduri ale coaliţiei conduse de SUA, au luptat câteva săptămâni pentru a recuceri oraşul predominant sunnit.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a discutat la telefon cu premierul irakian, Haidar al Abadi, şi "l-a felicitat pentru eliberarea oraşului Ramadi de către forţele irakiene, care constituie cea mai importantă victorie de la începutul luptei împotriva organizaţiei teroriste Daech", a informat Palatul Elysee luni, într-un comunicat.

"Este o etapă majoră pentru restabilirea în Irak a autorităţii statului în serviciul tuturor cetăţenilor săi", a adăugat preşedinţia franceză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici