Preşedintele Italiei a dizolvat Parlamentul. Alegerile anticipate vor avea loc pe 24-25 februarie

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a dizolvat Parlamentul, deschizând calea alegerilor anticipate, care vor avea loc pe 24 şi 25 februarie 2013.

874 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Italiei a dizolvat Parlamentul. Alegerile anticipate vor avea loc pe 24-25 februarie

Preşedintele Italiei a dizolvat Parlamentul, alegerile anticipate vor avea loc pe 24-25 februarie

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a dizolvat Parlamentul, deschizând calea alegerilor anticipate, care vor avea loc pe 24 şi 25 februarie 2013, scrie Corriere della Sera.

"Am semnat decretul de dizolvare a Camerelor Parlamentului, o decizie care era previzibilă dată fiind situaţia actuală", a explicat, într-un comunicat, preşedintele Giorgio Napolitano.

Guvernul italian în exerciţiu, condus de premierul demisionar Mario Monti, a semnat decretul prin care stabileşte organizarea scrutinului parlamentar anticipat pe 24 şi 25 februarie 2013.

Premierul tehnocrat Mario Monti a demisionat vineri seară, după ce a pierdut sprijinul partidului lui Silvio Berlusconi - Poporul Libertăţii. Însă există din ce în ce mai multe apeluri pentru o revenire a lui Monti în fruntea unei coaliţii condusă de Mişcarea spre a Treia Republică, a patronului grupului Ferrari, Luca di Montezemolo.

Tehnocratul Mario Monti va oferi mai multe indicii despre intenţiile sale duminică, în cursul unei conferinţe de presă.

Demisia lui Monti declanşează o nouă criză politică în Italia, o ţară afectată în continuare de recesiune, în contextul în care criza din zona euro încă nu s-a încheiat.

Parlamentul italian a aprobat vineri seară, înaintea demisiei Guvernului, proiectul de buget - unul de austeritate - pe anul 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici