Protest la Ambasada României la Haga faţă de deschiderea frontierelor pentru români

Liderul Partidului Libertăţii (PVV, extremă dreapta) Geert Wilders a protestat luni la Ambasada României de la Haga faţă de deschiderea frontierelor olandeze pentru muncitori români şi bulgari, relatează site-ul NLTimes.nl.

2003 afișări
Imaginea articolului Protest la Ambasada României la Haga faţă de deschiderea frontierelor pentru români

Protest la Ambasada Românei la Haga faţă de deschiderea frontierelor pentru români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului, Wilders a venit la ambasadă să înmâneze o scrisoare în care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la venirea a românilor şi bulgarilor, care vor putea munci începând de la 1 ianuarie 2014 fără restricţii pe piaţa olandeză. El a fost primit la ambasadă. După întâlnire, liderul formaţiunii antimigrare a declarat că a fost "primit bine" şi că românii l-au ascultat.

Liderul extremist a venit la ambasadă cu un indicator rutier pe care se putea citi mesajul "Accesul interzis" în olandeză şi română. Acestuia nu i s-a permis să intre în ambasadă cu indicatorul. Când a sosit la sediul ambasadei, el a plasat semnul pe stradă, în faţa misiunii româneşti.

Wilders a declarat că la Haga are loc un "summit privind migrarea UE", a cărui temă centrală priveşte locurile de muncă ce atrag imigranţi.

Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale Lodewijk "Asscher să vină de la summitul european şi să spună că ne-am răzgândit şi că românii şi bulgarii nu sunt bineveniţi în Olanda după 1 ianuarie" 2014, a declarat Wilders pentru presă. Populaţia olandeză este îngrijorată, aproape trei sferturi afirmă că se teme de o creştere a nivelului infracţionalităţii şi a presiunii asupra pieţei muncii, a apreciat liderul PVV.

Şeful campaniei pentru alegerile europene în cadrul Partidului Poporului pentru Libertate şi Democraţie (VVD, liberal), eurodeputatul Hans van Baalen, l-a criticat dur, luni, pe Wilders. El a declarat că a privit protestul PVV la Ambasada României cu jenă. "Aproape că m-am aşteptat să aud sloganul «Românii, afară». Nu este absolut deloc modul în care ar trebui să ne tratăm în Europa", a comentat Van Baalen despre acţiunea lui Wilders.

În opinia lui van Baalen, Wilders îi insultă pe români şi nu înţelege că o creştere economică îi ajută atât pe români, cât şi pe olandezi în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici