Proteste violente de Ziua Muncii în Franţa şi Turcia

  • Proteste violente au loc miercuri în mai multe oraşe din Franţa şi Turcia.
  • Manifestările la care participă zeci de mii de oameni sunt organizate cu ocazia Zilei Muncii.
  • Poliţiştii au făcut numeroase arestări.
875 afișări
Imaginea articolului Proteste violente de Ziua Muncii în Franţa şi Turcia

Proteste violente de Ziua Muncii în Franţa şi Turcia. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

O demonstraţie la care participă numeroşi turci are loc la Istanbul. Participanţii sunt nemulţumiţi de nivelul de trai şi de inflaţie. Ei au ridicat baraje şi s-au luptat cu poliţiştii. Potrivit primelor informaţii, poliţiştii au făcut deja sute de arestări, iar preşedintele Turciei a vorbit despre implicarea în proteste a organizaţiilor teroriste.

Lupte de stradă au loc şi în Franţa la Paris şi la Lyon. Protestatarii au distrus vitrine şi panouri stradale, scandând împotriva poliţiştilor, potrivit Le Figaro. Mai mulţi manifestanţi au steaguri palestiniene. Protestatarii s-au încăierat cu poliţiştii care au replicat cu bastoane şi grenade lacrimogene. Au fost făcute arestări şi unii participanţi au fost transportaţi la spital. Martorii mai relatează că poliţiştii din Paris au format o barieră de mari dimensiuni pentru a bloca trecerea spre Place de la Bastille.

Alte mişcări de stradă care nu au degenerat în violenţă au avut loc miercuri în Spania, Germania şi Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici