Război COMERCIAL. Donald Trump impune taxe vamale suplimentare la IMPORTURILE din China şi limitează investiţiile

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat, joi, impunerea de taxe vamale suplimentare în valoare de 50 de miliarde de dolari la importurile de produse din China şi limitarea investiţiilor chineze în Statele Unite, informează cotidianul The New York Post.

2677 afișări
Imaginea articolului Război COMERCIAL. Donald Trump impune taxe vamale suplimentare la IMPORTURILE din China şi limitează investiţiile

Donald Trump va cere oficial reprezentantului SUA pentru Afaceri comerciale, Bob Lighthizer, şi secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, să aplice un plan care prevede taxe vamale şi limitarea investiţiilor chineze în industria tehnologiei informaţionale din SUA.

Washingtonul acuză Beijingul de comiterea sistematică de furturi intelectuale.

"Preşedintele SUA apără companiile americane şi are susţinerea acestora", a declarat Peter Navarro, şeful Consiliului prezidenţial comercial.

Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, va invoca Secţiunea 301 a Legii comerciale din 1974 pentru a dispune măsurile contra Chinei.

Valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras deja critici pentru că a impus taxe vamale la toate importurile de oţel şi aluminiu, argumentând că trebuie să protejeze industria americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici