Recep Tayyip Erdogan: Germania îi sprijină pe terorişti

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat, luni, Germania pe motiv că îi ajută pe terorişti prin faptul că autorităţile de la Berlin nu răspund la miile de dosare trimise de Ankara şi nu predau Turciei persoanele suspectate de activităţi teroriste, informează site-ul agenţiei Reuters.

1593 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan: Germania îi sprijină pe terorişti

Recep Tayyip Erdogan: Germania îi sprijină pe terorişti

Declaraţia preşedintelui turc a fost făcută în cadrul unei adunări a partidului de guvernământ, AKP, ce s-a desfăşurat în Rize, provincie cu deschidere la Marea Neagră.

”Germania îi sprijină pe terorişti. I-am trimis cancelarului Angela Merkel peste 4.500 de dosare, dar nu am primit nici măcar un răspuns”, a afirmat Erdogan, în contextul în care tensiunile dintre Ankara şi Berlin s-au accentuat în ultimul timp.

O sursă din Guvernul german a afirmat că acest subiect este deja epuizat. ”Dacă repeţi aceleaşi acuzaţii la nesfârăşit, nu înseamnă că ele devin mai adevărate”, a precizat sursa guvernamentală pentru Reuters.

Relaţiile deja tensionate dintre Turcia şi Germania au avut şi mai mult de suferit după ce la Ankara au fost arestaţi zece activişti ai drepturilor omului, printre care şi un cetăţean german. Oficialii turci au afirmat în dese rânduri că Germania îi adăposteşte pe teroriştii kurzi şi pe câţiva dintre participanţii la tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. În plus, Germania a anunţat retragerea trupelor militare de la baza turcă de la Incirlik.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici