Sora lui Kim Jong Un neagă un schimb de arme între Coreea de Nord şi Rusia, scrie KCNA

  • Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a negat din nou schimburile de arme cu Rusia, a relatat vineri agenţia de stat KCNA.
  • Ea afirmă că sistemele de armament recent dezvoltate şi actualizate ale naţiunii nu sunt destinate vânzării către nicio altă ţară.
391 afișări
Imaginea articolului Sora lui Kim Jong Un neagă un schimb de arme între Coreea de Nord şi Rusia, scrie KCNA

Sora lui Kim Jong Un neagă un schimb de arme între Coreea de Nord şi Rusia, scrie KCNA

SUA şi Coreea de Sud au acuzat Coreea de Nord că a transferat arme Rusiei pentru a le folosi împotriva Ucrainei. Atât Moscova, cât şi Phenianul au negat acuzaţiile, dar au promis anul trecut să aprofundeze relaţiile militare, potrivit Reuters.

Legăturile dintre cele două ţări s-au întărit după vizita liderului Kim Jong Un în Rusia în septembrie şi după un summit cu preşedintele Vladimir Putin.

Dar Kim Yo Jong a declarat că "teoria" privind acordul de armament dintre Coreea de Nord şi Rusia, alcătuită din prejudecăţi şi ficţiune, este "cea mai absurdă teorie" care nu merită evaluarea sau interpretarea nimănui, potrivit KCNA care citează declaraţile sale de presă, numind-o un zvon fals răspândit de forţele ostile.

Kim Yo Jong a adăugat că armele tactice ale Coreei de Nord, cum ar fi lansatoarele de rachete şi rachetele prezentate recent, nu sunt destinate exporturilor, ci apărării împotriva Coreei de Sud.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt, din punct de vedere tehnic, încă în război, deoarece conflictul lor din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu, nu cu un tratat.

Între timp, Statele Unite au anunţat joi noi sancţiuni împotriva a două persoane şi trei companii ruseşti pentru facilitarea transferurilor de arme între Rusia şi Coreea de Nord, inclusiv rachete balistice pentru a fi folosite în Ucraina.

Pe fondul unui parteneriat tot mai mare între Moscova şi Phenian, ambasadorul nord-coreean în Rusia l-a numit joi pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, o marionetă a SUA şi a declarat că Rusia va ieşi victorioasă în conflictul cu Kievul, a relatat KCNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici