Video TANCUL-DRONĂ, arma care ar putea conduce Statele Unite în luptă - FOTO, VIDEO

"Tancul-dronă" este noua invenţie militară a Statelor Unite. Conducătorii armatei americane susţin că aceasta ar putea, în viitor, să conducă Statele Unite în luptă.

8964 afișări

Tancul de ultimă generaţie, cunoscut ca "Ripsaw" (n.r.- Ferăstrăul), nu are nevoie de o persoană care să-l conducă, informează dailymail.co.uk.

"Tancul-dronă" este controlat de la distanţă, se poate reîncărca şi chiar îşi schimbă armele prin simpla apăsare a unui buton.

Vehiculul fără pilot, deşi încă în dezvoltare, a fost testat şi este capabil să conducă până la 1 km diverse tipuri de formaţiuni, a declarat Bob Testa, de la Centrul de Cercetare, Dezvoltare şi Inginerie a armelor controlate de la distanţă.

"Am tăiat cablul de cupru şi l-am făcut fără fir, astfel încât vehiculul şi arma pot fi conduse de la distanţă", a explicat Testa. În timpul testelor, Ripsaw a fost urmat de un transportor blindat M113 Carrier.

M113 a fost condus de un soldat, în timp ce un alt soldat, aflat în transportator, controla tancul-dronă şi arma sa wireless, a dezvăluit Testa.

Testa nu a inventat un alt vehicul, el şi echipa sa alegând unul deja produs de Howe&Howe Technologies, care avea capacităţi de conducere de la distanţă.

Însă Testa şi echipa lui au transformat vehiculul într-unul care să fie folosit de armata americană.

În 2009, revista "Popular Science" a declarat Ripsaw invenţia anului, tehnologia respectivă existând de ceva timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici