Ţările din NATO şi-au declarat „angajamentul ferm” să atingă minimul cheltuielilor pentru apărare, de 2% din PIB. Trump, însă, a sugerat un nou nivel, de 4%

Ţările membre NATO şi-au declarat miercuri „angajamentul ferm” să atingă minimul cheltuielilor pentru apărare, în contextul îngrijorării generate de Rusia, Iran şi Coreea de Nord, menţionează un comunicat de la summitul de la Bruxelles, relatează Reuters.

1055 afișări
Imaginea articolului Ţările din NATO şi-au declarat „angajamentul ferm” să atingă minimul cheltuielilor pentru apărare, de 2% din PIB. Trump, însă, a sugerat un nou nivel, de 4%

Criticile lui Trump au dat roade. Ţările din NATO doresc să atingă minimul cheltuielilor pentru apărare

„Suntem hotărâţi să îmbunătăţim raportul dintre costuri şi responsabilităţi în cadrul Alianţei”, relatează comunicatul emis de NATO, după ce preşedintele american Donald Trump a criticat faptul că ţările membre cheltuie prea puţin pentru apărare.

Ţările membre NATO şi-au manifestat îngrijorarea în ceea ce priveşte activităţile recente ale Rusiei, care au redus stabilitatea şi securitatea. De asemenea, acestea şi-au anunţat solidaritatea cu Marea Britanie în urma atacului cu agent neurotoxic.

Donald Trump le-a sugerat membrilor Alianţei să majoreze cheltuielile pentru apărare la 4% din PIB.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferinţă de presă că ţările membre ar trebui momentan să se concentreze pe atingerea minimului de 2% din PIB.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici