Ucraina interzice zborurile companiilor ruseşti în cadrul sancţiunilor de război

Ucraina interzice zborurile companiilor ruseşti - începând de la 25 octombrie - în cadrul unei serii de sancţiuni pe care le impune Rusiei din cauza susţinerii de către Moscova a separatiştilor din estul ţării, a anunţat Guvernul de la Kiev, relatează Reuters în pagina electronică.

640 afișări
Imaginea articolului Ucraina interzice zborurile companiilor ruseşti în cadrul sancţiunilor de război

Ucraina interzice zborurile companiilor ruseşti în cadrul sancţiunilor de război

Kievul anunţa săptămâna trecută că impune restricţii unui număr de peste 90 de companii şi grupuri, în principal din Rusia - inclusiv companiilor aeriene Transaero şi Aeroflot- operatorul naţional aerian rus.

"În conformitate cu decizia Consiliului de Securitate, Guvernul Ucrainei adoptă hotărârea de a interzice zborurile companiilor (aeriene) ruseşti, în primul rând ale Aeroflot şi Transaero, în Ucraina", a declarat vineri premierul Arseni Iaţeniuk, într-o şedinţă de Guvern în care a prezentat detaliile sancţiunilor.

"Avioanele ruseşti cu tricolorul rus pe ele n-au ce căuta pe aeroporturile din Ucraina", a spus el, citat pe site-ul Guvernului.

Orice avioane care transportă echipament militar ori trupe au primit, de asemenea, interdicţia de a zbura în spaţiul aerian ucrainean, a adăugat Iaţeniuk.

Ucraina acuză Rusia că trimite armament şi trupe în ajutorul separatiştilor proruşi, în lupta împotriva trupelor ucrainene, în estul ţării, într-un conflict care s-a soldat cu aproape 8.000 de morţi din aprilie 2014 încoace. Rusia dezminte orice implicare.

Kievul a impus, de asemenea, sancţiuni unui număr de aproximativ 900 de persoane, invocând motive legate de securitatea naţională.

Aeroflot a anunţat că nu a primit nicio notificare oficială din Ucraina cu privire la decizia autorităţilor ucrainene.

"Doar dacă şi doar atunci când Aeroflot primeşte o notificare oficială din partea autorităţilor aviatice din Ucraina, care să anunţe că au fost anulate zborurile, compania îi va informa pe pasageri şi le va explica regulile de rambursare a biletelor", a anunţat operatorul rus într-un comunicat.

Guvernul ucrainean a interzis, de asemenea, companiilor ucrainene de stat să folosească software rusesc, în special de la gigantul rus Kaspersky Lab.

Organizaţiilor ucrainene de stat li s-a interzis totodată să folosească bunuri sau servicii produse de către companii ruseşti vizate de sancţiuni. "Guvernul insistă asupra implementării tuturor sancţiunilor stabilite prin decizia Consiliului de Securitate", a subliniat Iaţeniuk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici