VIDEO Donald Trump a avut o întâlnire „extraordinară” cu Angela Merkel, iar relaţiile sunt „foarte bune”. Declaraţia de presă, după tensiunile de la începutul zilei

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri că a avut o întrevedere "extraordinară" cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, catalogând drept "foarte bune" relaţiile bilaterale, deşi criticase dur Berlinul din cauza legăturilor cu Moscova.

3407 afișări
Imaginea articolului VIDEO Donald Trump a avut o întâlnire „extraordinară” cu Angela Merkel, iar relaţiile sunt „foarte bune”. Declaraţia de presă, după tensiunile de la începutul zilei

Donald Trump a avut o întâlnire „extraordinară” cu Angela Merkel, iar relaţiile sunt „foarte bune”

"Avem o relaţie foarte, foarte bună", a declarat Donald Trump, potrivit publicaţiei germane Die Welt, după întrevederea bilaterală pe care a avut-o cu Angela Merkel cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles.

"Am avut o întrevedere extraordinară, am discutat despre bugetele alocate apărării şi despre relaţiile comerciale", a precizat Donald Trump.

 

Cu câteva ore înaintea întrevederii cu Angela Merkel, Donald Trump afirmase, de faţă cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO: "Germania este controlată în totalitate de Rusia, deoarece primeşte 60%-70% din energie din Rusia şi o nouă conductă de gaz; să îmi spuneţi dacă această situaţie este adecvată, deoarece eu cred că nu este, cred că este un lucru foarte rău pentru Alianţa Nord-Atlantică".

Donald Trump a criticat-o în mai multe rânduri pe Angela Merkel din cauza politicilor în materie de imigraţie şi practicilor comerciale.

Angela Merkel consideră o "oportunitate" întrevederea cu Donald Trump

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a catalogat drept o "oportunitate" întrevederea cu preşedintele SUA, Donald Trump, liderul german manifestând disponibilitatea continuării cooperării bilaterale între "parteneri".

"A fost o oportunitate pentru schimburi de idei despre evoluţiile economice şi despre relaţiile comerciale", a declarat Angela Merkel după întâlnirea cu Donald Trump.

"În fond, suntem parteneri. Suntem parteneri buni, vrem să continuăm cooperarea în viitor", a spus Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici