Vladimir Putin sugerează că ar putea să nu mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat că ar putea să nu mai candideze pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale din 2018, afirmând că altcineva ar putea fi şef al statului în 2019, relatează Russia Today.

1494 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin sugerează că ar putea să nu mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte

Vladimir Putin (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Putin a făcut această afirmaţie după ce a fost invitat să participe la competiţia WorldSkills International din 2019, pe care oraşul rus Kazan speră să o găzduiască. "Evenimentul despre care discutăm va avea loc în 2019, iar alegerile prezidenţiale din Rusia vor fi în 2018", i-a răspuns Putin preşedintelui WorldSkills International (WSI), Simon Bartley.

"Dar sunt încrezător că oricine va deveni şef al statului va fi bucuros să participe la acest eveniment", a adăugat Vladimir Putin.

Preşedintele rus a fost întrebat de mai multe ori despre planurile sale, după ce a fost reales în martie 2012, dar răspunsurile sale au fost întotdeauna evazive. În 2014, el a spus că este prea devreme pentru ca cineva să ia decizii despre alegeri care vor avea loc peste atâta timp.

Centrul de sondare a opiniei publice Levada a prezentat miercuri un sondaj de opinie, conform căruia 85 la sută dintre ruşi evaluează pozitiv activitatea lui Putin ca preşedinte, în timp ce doar 14 la sută sunt nemulţumiţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici