Naarghita a decedat la vârsta de 74 de ani

Cântăreaţa Naarghita, cunoscută pentru pasiunea sa pentru muzica indiană, pe care a transformat-o într-o carieră de succes înainte de 1989, a decedat, în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 74 de ani.

3488 afișări
Imaginea articolului Naarghita a decedat la vârsta de 74 de ani

Naarghita a decedat la vârsta de 74 de ani

Naarghita a fost găsită moartă în locuinţa sa, de către nepoata ei. Ea locuia cu chirie într-o garsonieră din Bucureşti, informează stirileprotv.ro.

Nepoata artistei a declarat pentru Ştirile Pro TV că sâmbătă a fost ultima dată când a vorbit la telefon cu Naarghita. Nimic nu i-a dat de bănuit că aceasta s-ar fi simţit rău. Vorbea despre planurile sale şi voia să publice şi o carte autobiografică. Ulterior, cântăreaţa nu a mai răspuns la telefon, fapt pentru care nepoata sa a decis, în noaptea de marţi spre miercuri, să spargă uşa garsonierei în care artista locuia.

În prezent, trupul neînsufleţit al artistei se află la Institutul Medico-Legal pentru autopsie, iar după finalizarea procedurilor va fi depus la capela cimitirului Bellu din Bucureşti.

Maria Amarghioalei (Naarghita) s-a născut pe 14 ianuarie 1939, la Pufeşti, judeţul Vrancea.

Naarghita şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi dansuri indiene după ce a vizionat filmul "Vagabondul", în regia lui Raj Kapoor, peliculă pe care a revăzut-o de peste cincizeci de ori.

Povestea Naarghitei a început în 1957, când Maria Amarghioalei a intrat ca figurantă în corpul de balet al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

La zece ani de la debut, se vorbea despre "fenomenul Naarghita". Avea concerte, iar de la Bollywood primea numeroase oferte. La invitaţia premierului Indiei Indira Gandhi, Naarghita a vizitat New Delhi, unde a avut ocazia să-l cunoască personal pe idolul său, actorul şi regizorul indian Raj Kapoor. Cei doi au legat o prietenie strânsă, iar artistul indian Raj Kapoor s-a îndrăgostit de ea. "M-am rugat la Dumnezeu să nu-mi ceară mâna. Îmi anulam cariera, nu se pot face două cariere, căsătoria sau cariera. Am respectat România şi India la fel de înalt. Până la 1 milion de euro mi s-a oferit numai pentru un interviu şi un cântec", povestea cântăreaţa într-o emisiune difuzată anul trecut pe postul Acasă.

Una dintre cele mai mari lovituri din viaţa Naarghitei a fost decizia Elenei Ceauşescu de a-i interzice să mai călătorească în India, hotărâre care a despărţit-o pentru totdeauna de ţara visurilor şi de bărbatul cel mai îndrăgit din viaţa ei.

După o viaţă de succes, ultimii ani şi i-a petrecut însă în sărăcie, singură şi cu o pensie de doar 40 de lei pe lună.

Anul trecut, echipa emisiunii "Happy Hour" a descoperit-o pe Naarghita la 20 de ani de când nu a mai urcase pe scenă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici