Premieră: un urangutan a folosit plante medicinale pentru a trata o rană

  • Un urangutan a folosit plante medicinale pentru a trata o rană.
  • Cercetătorii spun că este pentru prima dată când un animal sălbatic este văzut făcând aşa ceva.
  • Este posibil ca urangutanul să fi descoperit din greşeală beneficiile plantelor.
1170 afișări
Imaginea articolului Premieră: un urangutan a folosit plante medicinale pentru a trata o rană

Premieră: un urangutan a folosit plante medicinale pentru a trata o rană

Oamenii de ştiinţă spun că masculul urangutan de Sumatra, numit Rakus, a smuls selectiv frunzele şi le-a mestecat, înainte de a aplica pasta rezultată pe o rană de sub ochiul drept. El a aplicat amestecul mai mult de 30 de minute, până când rana a fost acoperită complet.

Rakus nu a fost observat punând pasta în altă parte a corpului, aşa că cercetătorii au concluzionat că aproape sigur folosea planta medicinală pentru a trata rana, potrivit Sky News

Nu a existat niciun semn de infecţie în zilele următoare, iar în mai puţin de cinci zile rana s-a închis, au adăugat cercetătorii.

Planta care se găseşte în pădurile tropicale din Asia de Sud-Est este cunoscută pentru efectele sale de calmare a durerii şi antiinflamatorii şi este adesea folosită în medicina tradiţională.

Echipa nu a putut stabili modul în care maimuţa a ajuns să cunoască proprietăţile vindecătoare ale plantei. Este posibil ca Rakus să-i fi descoperit beneficiile din întâmplare, au precizat specialiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici